Programmet hjälper flyktingarna att känna sig mer på

Programmet hjälper Viktminskning Tabletter flyktingarna att känna sig mer på

ABILENE, Texas Många flyktingar i Abilene spenderar en ny semester i ett nytt land, och den internationella räddningsutskottet i Abilene använder tid för att hjälpa flyktingarna att känna sig mer som familj i Big Country.

‘Thanksgiving får mig alltid att känna mig lite känslomässigt, bara tänker på historien för den första tacksägelsen att vi alla firar pilgrimerna som hade en lång resa, och de sätter sig ner och njuter av en måltid tillsammans och det är en mycket liknande känsla för flyktingar vi har här i Abilene ‘, säger Emily Parker vid IRC.

Liksom pilgrimerna som flydde från England och hjälpte Gå Ner ett Kilo I Veckan kolonisera i Amerika, har dessa flyktingar kommit hit och letar efter en ny start.

Många flyktingar som har bosatt sig i Abilene kommer från Demokratiska republiken Kongo, där krig har hotat sitt folk sedan det rwandanska inbördeskriget spillde in i landet i början av 90-talet.

‘Krig, folkmord, missbruk, du heter det, och nu är de här och vi har inte de här sakerna, så det är verkligen en stor sak för dem, något som vi tar för givet givetvis, säger Parker.

Genom IRC får de en Thanksgiving måltid tillsammans med en förklaring till varför vi firar semestern.

‘De’ har gått igenom en massa hårda saker. De har gått igenom en Gå Ner I Vikt På En Vecka lång resa där alla våra kunder har en erfarenhet av. De har gått igenom att förlora sina nära och kära som, nästan alla våra kunder har upplevt och nu är de på ett säkert ställe där de kan tacka för var de är, säger Parker.

När Thanksgiving är över, byter IRC växlar till jul.

När den svarta fredagshandeln börjar, ber de om donationer till deras Home for the Holidays-program, som låter folk sponsra en familj eller en person för presentgivande.

Programmet gynnar 35 familjer, totalt 141 personer.

‘Vi’ letar efter vinterkläder, hattar, rockar, handskar. Kommer från Afrika, vinter är ny, och speciellt i Abilene, jag vet att lager och saker som det är väldigt viktiga, säger Parker.

Parker säger att saker som tabletter är också viktiga för att ‘det skulle hjälpa mycket med jobbsökning och ESL-saker som det, som vi verkligen stressar här på IRC’.

‘Vi försökte sitta ner med dem och fråga dem, du vet,’ Vad vill du, vad kan vi säga sponsorer att köpa för dig? ‘Och bara den frågan för dem, där de får välja, det var överväldigande. Tänk det största är att det visar dem att de ‘är välkomna här i vårt samhälle’, säger Parker.