Programmet ger julklappar för överlevande av våld i hemmet

Programmet ger julklappar för överlevande av våld i hemmet

Freden att veta att hon och hennes barn var säkra var en gåva till Ruth förra julen.

Men när semestern började såg det ut som att det var hennes enda gåva. Att behöva starta efter att ha blivit borte från hennes våldsamma ex-make hade varit dyrt, och det var nästan inget kvar till jul.

var väldigt grov för mig som en ensam mamma, påminde Ruth. kunde inte ens köpa ett julgran för mina döttrar. För barn är jul allt. De kan bara inte vänta tills julen kommer, så jag var väldigt ledsen och besviken. En knock på hennes dörr skulle förändra det. En offertförespråkare för Center for Family Violence Prevention berättade för Ruth om ett program som gör jul möjlig för familjer som hennes .

Sedan 2007 har Center for Family Violence Prevention’s holiday giving program givit hushållsmissbrukare något att fira. I år hoppas centrumet erbjuda julklappar till 40 familjer som Pitt County-kontoret har tjänstgjort sedan januari.

anta ett familjeprogram Gå Ner ett Kilo I Veckan är för familjer som inte kan göra julen hända på egen hand, säger Chelsey Waters, centrumets dödlighetsbedömningsprogramövervakare. Familjer som kämpar för att komma fram på en daglig basis. De kan knappt tänka på vad de kan lägga på bordet för imorgon, än mindre sätta under trädet till jul. Få hjälp för semestern representerar en liten del av det antal som mitten har serverat i Pitt, Martin och Washington län. Förra året var nästan 600 familjer stannade på skyddet, utnyttjade domstolsförhandlingstjänsterna eller deltog i rådgivning eller stödgruppsmöten.

Waters sade att semesterprogrammet delvis berodde på en trend som förtalets förespråkare hade börjat följa: Våldsoffren återsända till sina missbrukare till jul, bara för att komma tillbaka till centrum för hjälp i januari.

Målet är bara att ge dem hopp och att låta dem veta att de inte behöver missbruk i sitt liv för att överleva, säger Waters. Omhändertagande, ger en gemenskap som kommer att omfamna dem under hård tid och lyfta upp dem och ge dem hopp att gå in i det nya året. Programmet, kunderna i mitten serverar en önskelista tillsammans med klädstorleken för varje familjemedlem. Donatorer kan välja att ge gåvor till en familj, eller de kan bidra med presentkort som gör att klienter kan handla själva och deras barn.

Årets mottagare sträcker sig från kvinnor utan barn till en mor till sex och en far till fyra.

Majoriteten av dem är kvinnor och barn, men vi har manliga klienter, sade Waters och tillade att hon i år har sett fler manliga klienter än något år sedan hon började arbeta med missbruksoffer för ett decennium sedan. Det händer inte bara ensidigt. Det är främst kvinnor, men män mishandlas också. Domstolar överlevande är tacksamma att komma ihåg i en tid som har varit svår för familjen.

kan inte Går Man Ner I Vikt tro att jul kommer att hända för dem och deras familjer, särskilt efter att ha upplevt traumatiska upplevelser under det gångna året, sa hon. Det är ganska coolt att titta på sina ansikten när de kommer och hämtar sina presentationer. Gå Ner I Vikt Snabbt Programmet hjälpte familjen att njuta av helgdagarna trots de problem de hade upplevt under året.

Jag tog verkligen tårar i ögonen, sa hon. gick från att inte veta hur jag skulle köpa ett julgran eller några presenter till mina döttrar att ha en låda full av leksaker och gåvor som gör att mina döttrar kan ha en av de bästa kristuserna de någonsin haft. Det välsignade mig verkligen. Center for Family Violence Preventions semestergivande program fortsätter till 18 december. Donationer av presentkort kan levereras till kontoret på 150 E. Arlington Blvd., Suite D. 205. Gåvor donationer kan levereras till Family Center på 805 S. Evans St. eller My Sisters Closet, 329 E. Arlington Blvd.