Programmen behöver frivilliga på semester

Programmen behöver frivilliga på semester

Startat på Immanuel Lutheran Church på en mycket mindre skala för att hjälpa några familjer här och där, har Christmas Outreach vuxit till att bli vad det är idag.

‘Vi förväntar oss mer i år,’ sa Melanie Zalewski. ‘Vi skulle inte bli förvånad om vi slog 800 familjer i år bara på grund av ekonomin.’

Organisationen har vuxit till att omfatta många andra kyrkor. Outreachs nya leksaksavdelning samarbetar med Frälsningsarmén, tar hand om de nya leksakerna. De samarbetar också med gemenskapens medkänsla nätverk i Mount Pleasant och tar hand om livsmedelsavdelningen.

Christmas Outreach i Isabella County gör mycket för att hjälpa familjer i nöd.

De börjar ta donationer dec och dec.

Föremål som samlas in är nonperishable mat, stövlar, leksaker som används eller nya hattar och vantar, halsdukar, handskar, rockar, böcker, kläder (endast vinter) och sängkläder. På de dagarna kan donationer släppas på Finch Fieldhouse på Central Michigan University campus. För att bli registrerad.

‘Det finns många datum för volontärer,’ sade Zalewski. ‘Majoriteten av den tid som jag behöver hjälp är dec. De kan skickas till Immanuel Lutheran Church på 320 South Bradley Gå Ner ett Kilo I Veckan i Mt. Pleasant eller kan direkt deponeras vid någon Isabella Bank direkt till Christmas Outreach.

Sättet som Frälsningsarmén bildades var med en metodistministern tillbaka på 1800-talet, eftersom han kände att kyrkorna inte gjorde tillräckligt sedan. Han började en utkik för de hemlösa och de fattiga som blev till frälsningsarmén.

‘Vad vi behöver för volontärer är för klockringare’, kapten Brian Reed, befälhavare för frälsningsarmén för Isabella län, sade tidigare denna månad. ‘Vi har över 3000 timmar på våra platser som vi måste uppfylla från och med den 16 november när vår kampanj för röda vattenkokare startar.’

Kampanjen Red ketel går fram till 24 december.

Kampanjmålet för Red Kettle är 58 000 dollar i år.

‘Vi höjde målet eftersom vi känner till de svårigheter som människor står inför just nu och att vi’ kommer att se fler människor i nöd det kommande året ‘, sade Reed.

Pengarna som samlas in i de berömda röda vattenkokarna är inte bara Gå Ner I Vikt Snabbt Piller för jul eller tacksägelse, det är för att hjälpa folks behov fram till maj 2010.

‘Vi överträffade inte Gå Ner I Vikt På En Vecka vårt mål förra året. Vi hade några dagar som några av våra klockringare inte visade upp, några snöiga dagar var vi tvungna att dra våra klockringare i’, sa han. ‘Anledningen till att vi höjde målet, trots att vi inte överträffade vårt mål förra året, beror på att vi verkligen vet att vi står inför en ekonomisk svårighet just nu.

‘Med det gör vi ett starkare engagemang för samhället som vi ska möta människors behov’ och vi behöver hjälp av denna gemenskap för att hjälpa till att uppnå det målet. ‘

Intäkterna fördelas via Frälsningsarméns kontor.

‘Människor kommer in, de’ kommer att be om hjälp ‘, säger Reed.’ Vi har hjälpmedel, vi hjälper till med hyror och inteckning. De pengar som vi kommer att utse genom vår kampanj för röda vattenkokare kommer att gå till vår mathylla som vi har i Isabella län. Vi ser att ett större behov är detta område att människor behöver matkorgar. ‘

Ett annat område där volontärer behövs är hos Salvation Army leksaksaffär. De hoppas kunna ge två leksaker per barn.

‘Jag vill säga att vi’ tackar Gud i förväg för vad han kommer att ge till oss ‘, sade Reed. ‘Och vi vet att han kommer att möta det behovet. Vi måste vara arbetarna. Han förstår vilken uppgift vi har framför oss och han kommer att möta det behovet. ‘

Isabella gemenskapssoppa Kök:

Isabella Community Soup Kitchen startades 1990 av Gary Taylor som ett klassprojekt medan han var student vid Central Michigan University.

Vid denna tidpunkt söker köket löften för att täcka sina dagliga drift- och underhållskostnader från engagerade kyrkor, organisationer och privata invånare. Donationskanaler placeras i hela stadens affärer och samlas in månadsvis. Måndag till lördag och vissa helgdagar. Direktör Genny Sobaski sa att en julmiddag skulle serveras på soppköket.

För information och frivillig schemaläggning, ring 772 7392.

Central Michigan Area Röda Korset:

En grupp kom ihop 1917 och startade ett Röda Kors kapitel i Mt. Trevligt och senare det året blev det faktiskt erkänt som ett kapitel av det nationella huvudkontoret.

Det finns två typer av donationer som Röda Korset har behov av under semestern, säger Dave Weston, samhällskoordinator.