problem med vattenskador

problem med vattenskador

CHAMPAIGN Det är fortfarande en blickfångare från gatan, den här 134 åriga vita herrgården med ett framträdande namn i Champaigns historia.

Innehållet är Burnham-huset fullt av kontraster, delvis gammal charmer, en del är bara gammal och visar den.

Men de strävar efter uppmärksamhet i mitten av 1940-talet som snider sig ut i rymden i ett dussin lägenheter, komplett med små, tidskrävda kök och badrum och fönsterluckor.

På den inte så charmiga sidan finns det asbest i byggmaterialet som används i flera delar av huset. Det finns områden med skadade golv. Fuktpunkter är synliga i ett övre historiskt tak. Så är ett inlägg på andra våningen Gå Ner I Vikt Snabbt som ‘ s hjälper shore upp golvet ovanför.

Det fanns också en genomgripande smaklös lukt nyligen, kanske för att pipar brista i de kalla och vänstra vattenpölarna i några av lägenheterna. I den cavernösa källaren fanns det fortfarande mer vatten plus ett stabilt droppdropps-droppljud.

Champaign skoldistrikts talesman Emily Schmit sade att en asbestminskning kommer att behöva göras i huset, och där finns asbest i golv-, rör-, rök- och kanalisolering, fönster och glas, panna packningar och isolering.

Gas- och vattentjänsten till huset stängdes av för några månader sedan, efter att skoldistriktet köpte fastigheten för att skapa plats för en ny parkeringsplats för Central High School och lägenhetens invånare flyttade ut. Elen kopplades bort för säkerhets skull den 8 januari efter att rören bröt, sa Schmit.

‘Vid en viss tid Gå Ner ett Kilo I Veckan hoppas vi kunna få strömmen tillbaka när vi får det torkat ut,’ sa hon.

Champaign School Board President Chris Kloeppel sa att Burnham-herrgården kan ha varit en spännande plats att leva på en gång.

Men uppskattningar för att hysa detta hus upp till nuvarande byggkoder och göra det till en säker och användbar plats för offentlig användning, går i de flera miljon dollar som pengar som skoldistriktet inte har, säger han.

‘Vem som helst skulle vara svårt, tror jag, att det var ett välskött hem,’ sa han.

En lokal medborgargrupp hävdar att Burnham-huset faktiskt är i gott skick.

Det kräver ett moratorium för distriktets rivningsplaner och en förlängning av tiden för en offentlig granskning av gymnasiens expansionsplaner.

Denna grupp har också samlat in signaturer av tusentalsna på ett online-framställande som den planerar Gå Ner I Vikt Snabbt Piller att presentera för skolan.

I ungefär en vecka har mer än 9 700 personer från hela landet skrivit under, och gruppen reviderade snabbt sitt ursprungliga mål att nå 7 500 signaturer till 10 000.

Denna grupp har också nyligen omformulerat sitt syfte på sin Facebook-sida för att spara inte bara Burnham-huset på 603 West Church Street, men också två andra hus som förvärvats av skoldistriktet för att ge plats för högskolans större campus Bailey House på 606 West Church och Phillipe Mansion (McKinley YMCA) vid 500 West Church.

Detta är två omgångar. Den lokala bevarande- och bevarandeföreningen har redan satt upp en kampanj för att få husen markerade och kommunfullmäktige sände den begäran ned.

PACA har inte varit inblandad i den nya petitionsdriften, enligt sin verkställande direktör Thomas Garza.

‘Den enda förändringen som jag är medveten om är att fler människor blir medvetna om distriktets planer på att rivna (Burnham) herrgård och börjar bli aktiva i sitt försvar, så det finns lite rörelse på senare tid’ Garza sa. ‘Men hur effektiv denna 11 timmars aktivitet kommer att vara kvar att se.’

Rebecca Polk, som har skickat uppdateringar till Facebook-gruppen bakom framställningen, sa att det här är en samarbetsinsats som uppstår från människor som bryr sig om Burnham-huset, centrala Champaign och samhället.

Hon bryr sig mycket om Burnham-huset själv. Hon bodde en gång över gatan från det i ett decennium.

‘Jag är glad att Central utökas och renoveras i sitt centrala läge’, sa hon. ‘Jag känner starkt att med något kreativt tänkande kan vi lätt hitta möjliga sätt som Central och Burnham kan samexistera.’

Många petitionssignaler har nära band till Champaign Urbana, bryr sig om historia och beundrar arbetet i Burnhams husets formgivare, Daniel Burnham, sade Polk.

Burnham Mansion byggdes 1884, en av endast 10 Daniel Burnham bostadshus i världen, sade hon, ‘och vi är så lyckliga att ha en här.’

Gruppmedlem Carol Stanek kallar sig som en senkännare för att rädda Burnhams husansträngning, och hennes reaktion på att lära sig skoldistriktets rivningsplaner var: ‘Du måste skämta mig,’ sa hon. ‘Det här är skatter i min hemstad.’

Stanek sade planer är att hålla upp en kamp för att rädda husen så länge de står och det kan ta sig att hitta köpare för dem.

‘Jag vet att det ska ta pengar,’ sade hon om Burnham-huset. ‘Det är vad folk gör. De lägger in pengar, de återställer, och jag gör mitt bästa för att hitta någon.’