Prisbelönta Holiday Desserts From Readers

Prisbelönta Holiday Desserts Viktminskning Tabletter From Readers

Vi frågade, du gav. Recept till din favorit, prisade semester desserter, det vill säga, och nästan 200 av dem översvämmade vår i lådan under den första veckan i december.

Jag var den lyckliga recepttestaren som fick baka och prova dina oemotståndliga godisar.

Det är vanligtvis motsatt här. Jag kommer upp med recepten och du lagar dem (eller inte). Den här gången gjorde du allt arbete och skickade mig recept som var tweaked av generationer av familjemedlemmar i köket (ungefär hälften recepten var från dina mödrar eller mormor), eller av dig ensam, omarbetade dem genom flera iterationer tills suverän perfektion uppnåddes.

Och det var inte bara recept. Det fanns berättelser också (när det gäller recept, finns det alltid). Du skrev om dina familjetraditioner och lore, om struffoli, italienska honungsläckta fritters som serverades för lycka till, eller de mandel roca som var känd i grannskapet, gjord av ett recept som ursprungligen hittades på smörlådans baksida. Därefter fanns moderen som trots att hon sände sin post-chemo peruk i ugnens höga värme, insisterade på att göra partier av pepparkakor för sin familj, en tradition som hennes dotter fortsätter.

Ingredienserna måste också vara ganska snabbköp tillgängliga. Detta var en praktisk nödvändighet. Jag hade bara tre dagar avsatt för testning. springa runt till indiska specialbutiker för att spåra speciella kikärter mjöl skulle ha nippat in i min baktid. Detta sagt, jag håller det receptet på Maa Ladoo för framtida kök äventyr eftersom det ser underbart ut.

Utöver det gick jag av smak och överklagande och noterade hur snabbt en bunke kakor eller en tårta försvann när jag tog prov på kontoret. För Jessica Hulett s tender, cakey ricotta kakor, det var ungefär 10 minuter för några dussin.

‘De smakar som den vita delen av en svartvit kaka’, sa min kollega Julia Moskin. Hög beröm, ja.

Receptet är från fru Huletts mormor Dorie, som brukade smaka på kakorna med anis, om hon använde smaksättning alls. Ms Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Hulett, som bor i Brooklyn, ersätter citronzest, vilket ger kakorna en doftande ljusstyrka som gör De hade svårt att sluta äta. Jag använde Gå Ner I Vikt På En Vecka en Meyer-citron i den andra batchen och tyckte om de blomkvaliteter som den gav. Nästa gång försöker jag apelsinblommande vatten. Möjligheter finns i överflöd.

Därefter fanns det ett recept som heter Grammy’s Spice Cookies, som skickades in av Claire Will of San Francisco, som verkade ganska vanlig Jane. Den höga dosen av jordklöda (3/4 tesked) var det som lockade mig till att testa dem i första hand , och jag måste erkänna att jag var skeptisk. Jag var snart en troende. Av de fem typerna av kakor jag tjänstgjorde till en grupp på en festfest, var de skarpa kantade, mjuka centrerade skönheterna de första att försvunna. En vän textade på hans långt hem, ‘skicka recept på kryddkakor så fort.’ Så visste jag att de också skulle inkluderas här.

För det mesta följde jag recepten ordentligt, men jag kommer att bekänna att spice spice cookie frosting med lite irländsk whisky, vilket gav det en uttalad spark.

Men jag hade redan den irländska whiskyen på räknaren att använda i Marti Buckley Kilpatrick s Chocolate Whisky Cake (ett recept som hon anpassade från Dol Miles, bakverkskocken på Frank Stitts Bottega restaurang i Birmingham, Ala.).

Ms. Kilpatrick, som bor i San Sebastin, Spanien, beskriver kakan som en fula groda, men lovar att någon som vill satsa en smooch skulle bli rikligt belönad. Jag trodde att den kakao färgade tårtan, lätt dammad med pulveriserat socker, var perfekt presentabel speciellt efter att jag smakade det och sedan gorged på den.

Som Ms. Kilpatrick noterade i hennes beskrivning av receptet är samspelet mellan kaffe, svartpeppar och kryddnejlika subtila men kraftfulla: ‘ingen av dessa tyder på sig själv, men de förenar. För att bilda en djupt smaksatt tårta. Så fuktig, så tät, så fantastiskt. ‘Att läsa dina recept, oavsett om de gjorde det så långt eller inte, var som att få en jätte semestergåva. Så tack, läsare. Du har gjort säsongen ännu sötare.