Prinsessan Anne bröllopsbilder

Prinsessan Anne bröllopsbilder

Prinsessan Anne föddes i Clarence House den 15 augusti 1950, det andra barnet och enbart dotter till prinsessan Elizabeth (som skulle bli drottning flera år senare). Hon var utbildad på en pensionskola i Kent.

Hon utvecklade ett stort intresse för hästar, vann eventing titlar och var BBCs sportspersonal av året 1971. Senare efter hennes bröllop konkurrerade hon vid de olympiska spelen i Montreal.

Mark Phillips deltog i Marlborough College och gick vidare till armén, där han senare nådde kaptenens rang. År 1972 vann han en guldmedalj vid olympiska spelen i München på en ryttare. Paret mötte genom sitt gemensamma intresse för hästar, och deras engagemang offentliggjordes i maj 1973.

1974 släppte paret ett kidnappningsförsök Gå Ner I Vikt Snabbt där fyra personer skadades. Gå Ner I Vikt Snabbt De kördes Går Man Ner I Vikt ner på Mall på väg tillbaka till Buckingham Palace efter en

Prinsessan Anne och kapten Mark Phillips hade två barn Peter, född 1977 och Zara 1981. De skilde sig i april 1992. Samma år giftes prinsessan Anne Commander Timothy Laurence, tidigare en av drottningens ekorrar.

Hon fick titeln Princess Royal från drottningen 1987, och fick ett rykte som utövade de flesta engagemang från någon medlem av den kungliga familjen. Hennes välgörenhetsarbete innehåller en roll som president för Save The Children Fund.

Kapten Mark Phillips gifte sig också och hade en dotter med sin nya fru, en tidigare olympisk häståkare. BBC är inte ansvarig för innehållet på externa webbplatser. Läs om vårt förhållningssätt till extern länkning.