Prince regerar högst på två nya utgåvor

Prince regerar högst på två nya utgåvor

Konst Officiell AgePlectrumElectrum

Kära älskade: Vi är här samlade här för att komma igenom denna sak som heter PlectrumElectrum. Och den här andra saken heter Art Official Age. För, som vi alla vet, är en gång aldrig tillräckligt för den omättliga lila majestät som kallas prins. Men liksom hans sätt smälter de två albumen (hans 33: e och 34: e moms) i en yin yangaffär som visar alla de gigantiska sångers gitarristens fasad, berömd freaky och funky oeuvre, samtidigt som han återinför sig till allmänheten med sin första stora etikett utsläpp i år. Den tid vi träffade först? Tror du att det var bra? Du har inte sett någonting ännu, han lovar sekunder i PlectrumElectrum. Han skojar inte. Trogen på titeln är det i första hand en högspännande blast av gitarrstyrd funkrock som gör det möjligt för 56-åriga Minneapolitan att vrida sig och skära loss. Rifferna är sjögräsande och tjocka, det finns ingen brist på vulkaniska wah wah pedal solos, det finns Gå Ner I Vikt Snabbt Piller utflykter till själ och punk, och texterna, något oväntat, flyttar sig bortom det postkoitala sovrummet till den politiska arenan. En annan överraskning: Kvinna trio 3rdEyeGirl, hans senaste prot får mycket stjärna tid, går till mikrofonen på flera låtar. Det kan vara mycket galant och egalitärt, men det understöder också skivans överklagande något. De som vill ha mer ensam tid med Hans Paisleyness, kan föredra solo-utflykten Art Official Age. En bizar konceptbit om andlighet och upplysning, presenterar prinsen på sin surrealistiska, dumma, studio råttan som väckts mest efter 45 års suspenderad animation till ett efterliv utan ego och girighet (men utan brist på nookie, natch). Det som ögon rullande goofy som det låter. Men hej, den prinsen. Ännu viktigare, det soundtracked av snyggt utformade soul, funk och dansspår med peppariga horn, slinky gitarr och en tung dos av hans androgyna falsetto, vilket gör det till ett högt flygande, fantasibaserat komplement / kontrast till det jordade och jordiska PlectrumElectrum. Hur som helst sammanfattar prins hela affären när han sjunger: kan kalla det det oväntade. Eller du kan kalla det wow.

tror du att du har problem? sprickor Lucinda Williams. jag vet inte hälften av det. Men du ska till. I spader. Naturligtvis uttryckte det allt i hennes förlovade, världens trötta croak. Det infunderade med henne vältaliga berättelser om uppsägning, ånger, lust och beslutsamhet. Och det är en annan grymt mörk pärla från djupet av hennes oroliga själ. Så vad är problemet?

Apple år: 1968 75

Den tysta får det sista ordet. Till sist. Mer än ett decennium efter hans död och efter en 2004-låda i hans sena perioden Dark Horse-album har resten av George Harrison efter Beatles solo-utgåvor fått en efterlängtad uppgradering. Och även Fab Four-trogna kan hitta några överraskningar i det ofta förbisedda priset som omfattar förväntat underbara Apple år: 1968 75. Såsom annonseras återuppstår den åtta skivlådan den andliga sångaren gitarristen första stegen utanför Beatles bubblan. Tidsbeständiga var de inte. Harrison var faktiskt den första Beatle som utgav ett soloalbum: 1968 Indian Spiced (och mestadels instrumental) soundtrack Wonderwall Music. Nästa år blev han jämnare med sin knopp twiddling, mindre hörde Moog experiment Electronic Sound. 1970 förade hans kommersiella magnum opus Alla saker måste passera, återskapas här på två cd-skivor. Han följde upp med den upplysta popen 1973 Living in the Material World, 1974, desillusionerade och funkier (i alla ord) Dark Horse och 1975 soulful downer Extra Texture. Naturligtvis har alla varit utmärkt remastered från de ursprungliga analoga mästarna Dark Horse och Extra Texture för första gången sedan deras 1992 CD debut så allt låter utmärkt. Det finns en halvtimme DVD som kompilerar olika clips och EPKs från åren, tillsammans med en ny filmmontage. Och med alla Beatles-biljetter är naturligtvis förpackningen högkvalitativ, med noggrant återskapade kartonghylsor och insatser, en 48-sidig inbunden bok för att uttrycka allt i sammanhang och en spiffig liten låda med ett ställ för att hålla alla skivor och en garage dörr stil lock som glider upp och in i huset. Bonuslåtar är visserligen få: En instrumental version av 1968 Beatles B-sidan Inner Light; en remix av singeln Bangla Desh; en 1992-inspelning av denna gitarr (kan hålla sig från gråt) med Ringo Starr; och några andra rariteter, av vilka de flesta har funderat på olika andra resurser. Det ingen olycka, enligt kompilatorn Dhani Harrison; Avsikten, han hävdar, var att låta sin far kanon tala för sig själv. Uppdrag slutfört. Högt och tydligt.

Adore: Super Deluxe Edition

Det är inte lätt att älska Adore. Även för diehard Pumpkinheads. Skapat under oroliga tider majordomo Billy Corgan behandlade en skilsmässa, hans mors död och avgången av trummisen Jimmy Chamberlin Chicago alt rockers fjärde studio frisläppning är en förståeligt dämpad och glum affair. Det är också en som öppnar en ny dörr (få det?) Musikaliskt och soniskt, som Corgan lämnar bakom alt rockrockast och överflöd för att våga sig in i ett mörkare och mer intimt område av akustiska gitarrkulor och elektroniska texturer. Ingen överraskning det sålde en bråkdel av sina föregångare, och även Corgan själv kallade det ljudet av bandet faller ifrån varandra. Men som det är så ofta har tiden läkt sår och fansen omfamnar nu albumet som ett humört litet mästerverk. Dessa människor är målmarknaden för den mammut nya Super Deluxe Edition av Adore, den senaste avbetalningen i Corgan pågående ultimata makeover reissue-serie. Som vanligt har Billy gått helt här: De sju skivspelningarna innehåller mer än 100 bonusavbrott, inklusive demos, uttag, rariteter och B-sidor, alternativa versioner, liveinspelningar och en remastered monoversion av albumet tillsammans med en två timmars konsert från Adore turnén på DVD. Allt kommer i en squatbox tillsammans med ett 48-sidigt häfte med essä, bilder och Corgan-spår med spårskrifter, plus en trio av svartvita publicitetsbilder. Det är långt ifrån lätt att lyssna; i själva verket mellan alla akustiska gitarrer, daterade beatboxar och upprepade spår, kan det vara något av en slog. Men för dem som har blivit förförda av Adore diskreta charmar, finns det gott här att älska. Så sannolikt baserat på samma rationale bakom VH Double Frontman 2004-kompilationen Best of Both Worlds, har prog pop veterna kommit ut med karriären som spänner (och irriterande titeln) tre skivspel, som innehåller höjdpunkter från både Gabriel-tiden och Collins epoker. Dessutom går det ett steg längre genom att inkludera solo hits från båda sångarna, tillsammans med höjdpunkter från de extracurricular projekten Steve Hackett, Tony Banks och Mike Rutherford. De dåliga nyheterna: Ingen utlämnad biljettpris, ingen DVD och ett häfte som huvudsakligen består av albumomslagskonst, med en ny bild av alla fem medlemmarna tillsammans. Den goda nyheten: Om detta inte är föregångaren till en återföreningsturné, kan ingenting vara. De bästa nyheterna: Nej Gary Cherone.

Drottning av molnen

Dubbelstandard, aktuell turnabout eller feministiska manifest? Svensk poptart Tove Lo första album har gett debatt med sina uttryckliga talanger om missbruk, självförstörande kärlek och skeevig sexualitet (utskrivbart exempel: som ung Inte upp till debatt: Hur hennes girlish sång, skarpa krokar och snygga nordiska elektro popmeddelanden in i en av årets mer övertygande debuter. Och mer provocerande.

Roligt faktum: En 747 kan uppenbarligen stanna uppe i mer än 100 miles efter att den går tom för bränsle. Igen. Så snälla kom tillbaka. Igen. Att tonhöjden bakom sig bekräftade titeln nionde skivan, som bokstavligen ber om ursäkt för de senaste musikaliska misstegen medan de fortsatte sin oändliga strävan att återskapa Ric Ocasek producerade nerdrockkris och enkelhet 1994. Men medan de ibland blir nära, dämpar den tunga handednessen av hela affären glädje, vilket resulterar Går Man Ner I Vikt i en nostalgi resa som är bra, bara okej. Igen.

Trent Reznor Atticus Ross

Gone Girl Soundtrack

En annan ganska hatar maskin. Oscar och Grammy vinnande medarbetare Reznor och Ross reteam för en annan David Fincher soundtrack den här gången ett inhemskt mord mysterium. Som du förväntar dig, är det rätt i NiNers styrhus, med varje lugn stämning och melankolisk melodi hotad av onda underströmmar och störande ljud. Gör några rum på manteln, dudes.

50 St. Catherine Drive

Det är en Bee Gee sista resa hem. Titeln efter hans barndomsadress och dominerad av låtar från flera år före hans död 2012 vid 62 års ålder, är Gibbs första posthumous release en passande homespun och intim affære, grundad av nutida soul pop odes till kärlek, familj och svunna dagar. Mali-nomaderna chase deras Emmaar-album med detta EP av akustisk biljettpris, som förmodligen skapades medan de fastnade på natten runt ett lägereld och i deras tillfälliga Joshua Tree-gravar. Även om de är urkopplade, har dessa spår den vanliga transfixande elen och sublima upplysning som drivs som alltid med låga wattspår och snakefingergitarrer. Dimma ljuset och vrid det upp.

The Crazy World of Arthur Brown

Zim Zam Zim

Han är hellfiregudens Gud. Och mer än 45 år senare Gå Ner I Vikt Snabbt tar han det fortfarande. Vid 72 års ålder låter den legendariska brittiska shamanen Brown galen som någonsin som han bälgar, wails, screeches och caterwauls om djungelfeber, junkyardkings och den stora okända som någon korsning mellan en modern dag Tom Waits och Eric Burdon på peyote. Musik för att ställa ditt hår i brand.