Prince Harry och Meghan Markle öppnar sig om deras mysiga förlovning och den blinda dagen som starta

Prince Harry och Meghan Markle öppnar sig om deras mysiga förlovning och den blinda dagen som startade allt

Prins Harry och Meghan Markle s saga romantik är bara början.

Clarence House meddelade måndag att prinsen föreslog Suits skådespelerska tidigare i månaden i London, som fick sina föräldrar ‘välsignelse, självklart’. Vi är glada. Vi är båda glada, sade prins Charles på egen hand och Camilla Parker Bowles , Hertiginna av Cornwall. ‘Vi hoppas att de kommer att vara väldigt lyckliga’. Detta blir det första äktenskapet för Harry och den andra för Meghan, som var gift med Heathers producent Trevor Engelson i två år.

Timmar efter att ha meddelat sitt engagemang, Harry, 33 och Meghan, 36, värd ett foto på Kensington Palace s Sunken Gardens, en av de sena Princess Dianaens favoritfläckar. Självklart blinkade Meghan också sin förlovningsring, som Harry själv utformade med en centrumsten från Botswana och två mindre diamanter från Diana s samling. Senare den kvällen.

BBC News-sändaren Mishal Husain intervjuade paret om deras relation: s ursprung. En ny dokumentär med titeln Harry And Meghan: Ett kungligt engagemang, som sedan sändes på BBC1.

I intervjun sa Harry och Meghan en gemensam vän som de nekade att namnge, av respekt för hennes integritet Gå Ner I Vikt Snabbt införde dem. De gick på två datum i juli 2016 och efter tre eller fyra veckor sa Harry: ‘Jag lyckades övertyga henne att komma och gå med i Botswana. Vi campade ut med varandra under stjärnorna.’ De tillbringade fem dagar i Afrika, ‘vilket var helt fantastiskt.’ Det gav dem en chans att vara ensam, bort från världen, sa Harry, ‘vilket var viktigt för mig att se till att vi hade en chans att lära känna varandra.’

Det var inte bara en uppsättning, det var en blind dag ‘. Jag förstår nu mycket tydligt: ​​Det finns ett globalt intresse där. Jag visste inte mycket om honom och det var det enda jag hade frågat henne när hon sa hon ville ställa upp oss var. ‘Är han snäll?’ För om han inte var snäll, så verkade det inte som om det vore förnuftigt. Och så gick vi och träffade en drink, och då tänker jag mycket snabbt på [vårt första datum] vi sa: ‘Vad gör vi imorgon? Vi borde träffas igen.’ ‘

‘Det var som,’ rätt! Dagböcker! Vi måste ta fram dagböckerna och ta reda på hur vi ska göra det här arbetet, ‘sa Harry och hoppade in.’ För att jag var i Afrika för en månad och hon arbetade. Vi sa bara, ‘Rätt, var är klyftan?’ Och klyftan råkade vara den perfekta Går Man Ner I Vikt platsen. ‘

Under de första sex månaderna höll de sina blivande förhållanden under omslag, vilket gav dem tid att ‘ansluta’ på en djupare nivå. Under deras fängelse sa Meghan: ‘Vi gick aldrig längre än två veckor utan att se varandra, även om vi uppenbarligen gjorde ett långdistansförhållande.’ Trots hans kungliga Gå Ner I Vikt Snabbt ansvar och hennes TV-filmplan, ‘Vi gjorde det till jobbet’.

Precis som hon visste lite om Harry, visste han lite om henne före sitt första datum. ‘Jag har aldrig hört talas om henne förrän den här vänen sa’ Meghan Markle. ‘Jag var som,’ Rätt? OK visst. Ge mig lite bakgrund? Gilla vad händer här? ” Harry återkallade som Meghan skrattade. Jag hörde aldrig om Meghan förut, och jag blev vackert förvånad när jag gick in i det rummet och såg henne. Där satt hon där. Jag var som ‘OK, ja, jag måste ta mitt spel [och] ha en sits och se till att jag har bra chatt.’ ‘

Den okända arbetade till deras fördel. ‘Jag tycker för oss båda, det var väldigt uppfriskande’, förklarar Meghan, ‘för att jag inte visste mycket om honom, allt jag har lärt mig om honom lärde jag mig genom att han vuxit upp olika nyheter eller tabloids eller vad som helst annat. Allt jag lärde mig om hans familj var vad han skulle dela med mig, och vice versa. ‘Det var en mysig natt,’ sa Meghan till BBC. ‘Vi rostar kyckling. Det var bara en fantastisk överraskning. Det var så sött och naturligt och väldigt romantiskt. Han låg ner på ett knä. ‘Hennes fästman chimade in,’ Det var ett riktigt trevligt ögonblick var bara vi två. Jag tror att jag lyckades fånga henne överraskad. ‘

Meghan, som fortfarande var galen över den romantiska gesten, lutade sig snabbt in i henne som man och kom ihåg: ‘Faktum är att jag knappt kunde låta dig föreslå! Jag sa,’ Kan jag säga ja nu! ”

‘Hon lät mig inte ens avsluta. Hon sa, ‘Kan jag säga ja? Kan jag säga ja?’ Då var kramar, och jag hade ringen i mitt finger och jag var som, ‘Kan jag ge dig ringen?’ ‘Harry sa med ett leende.’ Hon går, ‘Åh! Ja! Ringen!’ ‘Senare, Meghan sa att hon inte skulle kalla dem en ‘virvelvind romantik’, trots hur det kan se ut för allmänheten. ‘Jag tror att vi verkligen kunde ha så mycket tid att bara ansluta, och vi gick aldrig längre än två veckor utan att se varandra, även om vi uppenbarligen gjorde ett långdistansförhållande’, förklarade hon.

Prins William och Kate Middleton, som kommer att välkomna baby nr 3 i april 2018, var bland de första som gratulerade paret. ‘Vi är väldigt exalterade för Harry och Meghan,’ hertigen och hertiginnan i Cambridge, som knöt knuten den 29 april 2011, sade i ett uttalande måndag. ‘Det har varit underbart att lära känna Meghan och se hur glad hon och Harry är tillsammans.’

‘Vi är otroligt glada för Meghan och Harry. Vår dotter har alltid varit en snäll och kärleksfull person. För att se hennes fackförening med Harry, som har samma egenskaper, är en stor glädje för oss som föräldrar,’ Meghans föräldrar sade i ett gemensamt uttalande, utfärdat genom Clarence House. ‘Vi önskar dem en livslängd av lycka och är mycket glada över deras framtid tillsammans.’