President Trump säger att han är öppen för väg till medborgarskap för Dreamers

President Trump säger att han är öppen för väg till medborgarskap för Dreamers

Trots sin tidigare hårda retorik sa Trump till reportrar att han hade ett meddelande till Dreamers: ‘Berätta för att du inte är orolig, okej? Berätta att du inte kommer att oroa dig. Vi ska lösa problemet. ‘

Trump har sagt upprepade gånger att något avtal för att skydda dessa invandrare från utvisning är beroende av pengar för gränsväggen och andra säkerhetsåtgärder. och antingen ersätta eller omvandla ett visum lotteri som syftar till att öka mångfalden.

Trump har gett kongressen till mars för att komma fram till en plan för att skydda de nästan 700 000 unga som hade skyddats från utvisning och gav rätt att arbeta lagligt i landet under Obama-tidens uppskjutna åtgärd för barns ankomstprogram eller DACA. Trump meddelade att han slutade DACA förra året.

Trump uttryckte förtroende att en överenskommelse kan nås på frågan och sade att han skulle vilja se en hamrad ut när han återvänder från Davos, Schweiz, på fredag. John Kelly, Trumps stabschef, stannade i Washington, för att hjälpa till att utarbeta en invandringsavtal, sade vitsenes talesman Raj Shah.

Vita husets presssekreterare Sarah Huckabee Sanders sa tidigare onsdagen att ramarna som presenteras måndag ‘utgör en kompromiss som medlemmarna av båda parter kan stödja.’

Vita huset försökte ta kontroll över processen bland kritik att presidenten hade tagit för mycket av baksätet under de senaste förhandlingarna och hade skickat blandade signaler som upprepade gånger uppstod närmare avtal.

‘Presidenten vill leda på denna fråga, och det är precis vad vi ska göra,’ sa Sanders.

Trump hade tidigare uteslutit tanken på medborgarskap för invandrare som kallas Dreamers, säger i september: ‘Vi tittar inte på medborgarskap. Vi tittar inte på amnesti. Vi tittar på att låta människor stanna här.

Men han sa onsdag att det var positivt att ge möjlighet till medborgarskap. ‘Jag tycker att det är en bra sak att ha incitamentet att efter en period av år kunna bli medborgare’, sa han.

Under hösten gjorde senatörer från båda parter en ny sökning efter sin egen kompromisslagstiftning om invandring, men ledare erkände att ansträngningen inte skulle vara lätt och redan kasta skyll om den skulle falla.

Runt tre dussin senatörer från båda parter möttes privat onsdag och två högsta lagstiftare sa att de ‘försökte skapa en kompromissförslag baserad på kollegor’ förslag. Målet är att skapa en konsensuslagstiftning som skulle vara utgångspunkten för senat debatten om invandring, som förväntas börja 8 februari, säger Sens John Cornyn, Gå Ner I Vikt Snabbt R Texas och Dick Durbin, D Ill., Deras partier ‘Nej. 2 ledare.

‘Vi är senaten, vi har vårt eget ansvar enligt konstitutionen och vi bestämde oss för att flytta framåt i det här rummet,’ sade Durbin efteråt. ‘Om presidenten har några idéer som han skulle vilja Går Man Ner I Vikt dela, förstår vi naturligtvis en titt på dem. ‘

Sen. ‘Jag hoppas att vi kan nå ett avtal före den 8 februari,’ sa han.

Västhuset vet inte officiellt om mötet, som pågick då och sa att presidenten och Graham inte var på samma sida. För då kommer vi att misslyckas, och det kommer att vara på andra sidan av gången som gjorde det hänt. ‘

Sanders sade att Vita husets ramverk är baserat på dussintals samtal Trump och hans personal har haft med medlemmar i båda parter och att ‘det behandlar alla de olika saker som vi har hört från alla de olika intressenterna’ under de senaste månaderna .

Senare David Perdue, R Ga., Sa att Trump kallade honom onsdagmorgon och vill ge ‘pålitlighet för dessa barn’ men förväntar sig fortfarande en överenskommelse att inkludera pengar för gränssäkerhet och hans lovade södra vägg för att begränsa invandrarnas förmåga att sponsra familjemedlemmar och sluta ett visum lotteri som syftar till mångfald.

Senatens majoritetsledare Mitch McConnell, R Ky., Har sagt om senatorer inte kan framställa en kompromissplan senast den 8 februari, skulle han öppna en debatt om invandringslagstiftning som skulle vara ‘rättvis mot alla sidor’. Det föreslår att båda parter skulle kunna erbjuda ändringar.

8 februari är datumet lagstiftningen löper ut som återupptog regeringen Gå Ner I Vikt Snabbt efter en tre dagars avstängning, som började efter demokratier krävde rörelse mot en invandringsavtal som priset för finansiering av federala byråer.