presentpåse leder till mer skräp som produceras över semestern

presentpåse leder till mer skräp som produceras över semestern

OTTAWA-kanadensare skickar 100 000 elefanter till förpackningspapper till dumpningen i år och julklappar är en stor synder.

Zero Waste Canada, en Vancouverbaserad förespråksgrupp, uppskattar varje kanadensisk tosses cirka 50 kilo skräp under semestern, 25 procent mer än resten av året tack vare köp av 3000 ton folie, 2,6 miljarder julkort och sex miljoner band av band.

Presentpåsar, tejp och band kan återvinnas. Vissa städer, som Toronto, kommer att återvinna vanligt pappers presentförpackning, men allting Gå Ner I Vikt Snabbt Piller med glitter eller sammet eller folie på det måste plockas ut.

City of Winnipeg Avfallshantering Mark Kinsley säger att Winnipeg inte accepterar något inslagspapper alls för återvinning. Bortsett från förvirringen det sugar i invånare som inte vet vad som är eller är säkert att sätta i det blå facket, säger Kinsley de färgämnen som används på papper är för intensiva.

för ineffektiv och kostnad otillbörlig för att ta ut bläcket, sa Kinsley.

Kinsley sade veckan mellan jul och nyår är en tyngre vecka för skräp och återvinning plocka upp. Staden behöver Gå Ner I Vikt På En Vecka inte extra lastbilar eller personal men de är ofta ute på sträckor längre. Lastbilar fylls upp snabbare och måste gå till deponi för att tömma oftare.

Robert Orpin, direktör för fast avfallshanteringstjänster för Toronto, sa att de märker en uptick i curbside-avfall denna tid på året men hanterar det utan extra lastbilar eller personal.

Som i de flesta städer försöker Toronto utbilda människor om vad som kan och kan återvinnas, men återvinningsanläggningarna måste fortfarande inkludera sorteringssystem där avtagande glittrande inslagspapper kan separeras från sin miljövänligare Gå Ner I Vikt Snabbt rena papperskusin.

har en förorening utmaning här, sade Orpin.

Många städer har program för att kompostera eller vända julgranar till träflis, med håltagning eller depåer för att släppa dem. Hitch städerna måste påminna människor för att se till att alla smycken, glitter och ljus har tagits bort. Om du sätter ditt träd i en sopkasse på kanten kommer det att gå till soptippen.

Statistik Kanada visar år 2014 det senaste året för vilket kanadensisk data finns tillgänglig mer än 25 miljoner ton avfall slutade på kanadensiska deponier.

Skräp som producerats från bostadskällor steg 18 procent sedan 2002, medan industri- och industrikällor minskade med tre procent.

I ett miljörapportskort utfärdat tidigare denna månad ringde Organisationen för ekonomisk samarbete och utveckling Kanada ut för sina låga återvinnings- och komposteringsnivåer och en förkärlek för att slänga det mesta av vårt avfall till deponier.

År 2014 genererade kanadensare mer än 700 kilo skräp per person, långt högre än de 520 kilo i genomsnitt av OECD-nationerna. Japan, som har den bästa rekord bland OECD-nationer, producerar mindre än hälften av det.