De bästa skidorterna för nybörjare

De bästa skidorterna för nybörjare

En skidsemester måste vara en av de mest populära aktiva semestern och när det gäller att hålla sig i form och hälsa, kryssar de många lådor.

En typisk skidåkning kan bränna upp till 3000 kalorier långt mer än din vanliga session i gymmet vilket innebär att det kan vara det perfekta nyårets tidsfördriv för dem som vill gå ner i vikt på ett roligt och sällskapligt sätt. Vad mer är, Om temperaturen är under noll, kommer du sannolikt att utvisa ännu mer energi eftersom din kropp brinner kalorier för att höja din kroppstemperatur och hjälpa dig att hålla dig varm.

Skidåkning är också en ‘proprioceptiv’ aktivitet genom att det låter dig känna och bli medveten om den ansträngning som går in i att flytta de olika delarna av din kropp perfekt för att ge din hjärna ett träningspass såväl som din kropp! Eleverna kommer att känna stor inverkan på deras tvärgående bukmuskler (kärnstyrka är nyckeln vid skidåkning!), Och till och med faller över kommer du att passa, så att dina abs och armmuskler hålls aktiva.

Toppresorter för nybörjare Om du slår på backarna för första gången den här säsongen är det naturligt att känna dig nervös, särskilt om du är en sen elev. Men styrkan kommer i antal, varför Neilson skidsemester har identifierat destinationerna tippade att vara den mest populära bland folk som lär sig att åka skidor de kommande månaderna. Paul Deadman, en skidexpert på Neilson, delar sina anledningar till varför skidbeginners är så drabbade av de här orterna:

1. Les Deux Alpes, Frankrike

‘Les Deux Alpes är ett bra val för de första timmerna, eftersom anläggningen går längs dalen, vilket ger massor av mjuka träningsområden med fria hissar, idealiska för nybörjare. Detta är en av de få orterna som har backar som är lämpliga för nybörjare högre uppe på berget. Att vara en glaciärutväg innebär stora snöförhållanden året runt, och din instruktör tar dig upp på de glidande glaciärspåren på nolltid. ‘

2. Arinsal, Andorra

‘Var och en av orterna i Andorra verkar vara utformad för en viss grupp människor, och Arinsal passar perfekt nybörjare och familjer. Alla backarna trattar tillbaka till en central punkt så det är mycket mindre risk att gå vilse! Det har ett engagerat nybörjareområde och en serie korta körningar, alla med magiska mattor (som en flygplatsledare) för att hjälpa nya skidåkare att skapa förtroende. ‘

3. Zakopane, Polen

‘Det kan vara en liten känd utväg på världskidkartan, men Zakopane i södra Polen är gjord för nybörjare. En gång i backen kommer du att fortgå snabbt tack vare vänliga instruktörer och en bred, mild pist, alla fodrade med träd för en ökad känsla av säkerhet. ‘

4. Mayrhofen, Österrike

‘Mayrhofen är oerhört populär bland brittiska skidåkare, och det är lätt att se varför. Området är stort och varierat med utmärkta förhållanden året runt (tack vare Hintertux-glaciären), plus nattlivet är några av de bästa. Med 506km pister finns det gott om val för en blandad förmåga grupp. Vuxna nybörjare kan lära sig på Penken Mountain. ‘

5. Chamonix, Frankrike

‘Chamonix är kanske en av de mest kända resorterna i världen. Det är en vintersporter mekka och experter flock att försöka sin världsklass utanför pistan. Men det har också en mjukare sida som passar nybörjare perfekt. Skidområdet är uppdelad i fyra och ett område, Le Tour, är den mest skonsamma med vida backar och snöförhållanden. Det finns några draglyftar längst ner som passar kompletta nybörjare eller barn. ‘

6. Tignes, Frankrike

‘Den näst högsta utvägen i Europa och den andra hälften av det otroliga 300 km Espace Killy-skidområdet är Tignes definitivt ett bra val för nybörjare. Det tar bara en stollyftning från Tignes för att hitta en naturlig skål med blöt rullande gröna löpningar, perfekt för att träna nya funna färdigheter. Den är omgiven av höga toppar, så blir det ganska skyddat om vädret vänder. ‘

7. Val Thorens, Frankrike

‘Att vara den högsta skidorten i Europa (på 2.300m) betyder att backarna alltid är i gott skick för alla på Val Thorens. Det finns inga gräsmattor för nybörjare här! Skidorna slingrar runt orten och blir gradvis brantare ju högre du går det ‘Ett bra ställe att lära. Plantskolbackarna finns precis intill orten, så det är super lätt för nybörjare som behöver lite avbrott för att återvända till vila. ‘

8. Morzine, Frankrike

‘Morzine har alltid varit populär bland nybörjare, det är nära Genèves flygplats, staden är vykort vackert och skidområdet är fantastiskt! Vid foten av backarna hittar du ett par draglyftar och mycket sköna backar för att göra dina första varv. Sedan, inom en 10-minuters stollyftning, kommer du att vara i ett engagerat nybörjareområde. ‘

Materialen på denna webbplats är inte på något sätt avsedda att ersätta professionell vård, rådgivning, diagnos eller behandling av en läkare. Webbplatsen har inga svar på alla problem. Svar på specifika problem kanske inte gäller för alla. Om du märker medicinska symtom eller känner dig sjuk, bör du kontakta din läkare för ytterligare information, se våra användarvillkor.

NetDoctor är en publikation av Hearst Magazines UK som är handelsnamn för The National Magazine Company Ltd, 72 Broadwick Street, London, W1F 9EP. Registrerad i England 112955. NetDoctor, en del av Hearst UK Wellbeing Network.