De bästa semesterbostäderna i Spanien för sommaren 2016

De bästa semesterbostäderna i Spanien för sommaren 2016

Vi kan inte få nog av Spanien. Förra året sade Storbritanniens favorit semestermål hola till över 15.5m besökare, en ökning med 4,5 procent 2014. Om din perfekta semester idyll är en plats i solen på costa eller en traditionella bondgård inbäddat i den olivlundade och orange trädsträckta landsbygden, kommer du att kunna hitta den någonstans bland Spaniens mångsidiga och fängslande landskap.

Landets 1200 km långa Medelhavskusten ger omedelbart bilder av palmer, sandstränder och glittrande hav. Costa del Sol är det mest populära året alternativet med goda skäl, med sina 160 km stränder som sträcker sig väster om Malaga. Costa de la Luz och de populära Atlanten badorterna i Tarifa och Cadiz. Norra Barcelona, ​​mot franska gränsen, är Costa Brava en populär tillflyktsort för lokalbefolkningen med färre folkmassor.

Det är värt att komma ihåg att Spaniens stilla sommarstatus innebär att efterfrågan går i ordning i god tid. Om du inte är begränsad till skollovssemestern, när priser och tillgänglighet är deras topp, kan resande under axelsäsongarna (till exempel juni eller september) skörda stora belöningar.

Ett försiktighetssökande ökningen av peer-to-peer-webbplatser har också sett en markant ökning av online-villaen för bedrägerier. Det är säkert att använda en mellanhand som en researrangör eller boka din villa som en del av ett paket. Om du bestämmer dig för att boka direkt med ägaren, se till att du utnyttjar alla säkra betalningsalternativ som finns tillgängliga via webbplatsen, gör dina läxor och överför aldrig pengar direkt till någons bankkonto.

Kanarieöarna och Balearerna fortsätter att locka till sig det största antalet briter och står för nästan 50 procent av alla besökare. Silversand och glesbefolkade stränder i norra spanien är en värld bort från de trånga costaserna. När sommarvärmen sjunker, packar många inhemska invånare sina väskor och leder norrut till Asturien, Baskien, Cantabrien och Galicien. Ligger på en lugn plats i öns interiör, är det också en kort bilresa till den livliga staden Sant Eulalia och 15 minuter från Ibiza stad med sina buzzy barer och klubbar. Den har en egen pool, sover upp till åtta och kommer med en 24-timmars concierge-tjänst och en daglig leverans av bröd och tidningar.

Med sin blandning av barnvänliga stränder och robust inredning har Mallorca mycket att erbjuda familjer. Denna nyligen uppgraderade bondgård har tre sovrum, en trädgård och en liten pool. En vecka börjar från 650.

Menorca, som anses vara den tystaste i Balearerna, har snabbt ökat i popularitet, tack vare sin 216 km kust, som växlar mellan vackra stränder och lugna vikar. Sova upp till åtta kostar det från 1 688 per vecka.

Spaniens största och mest sydliga region, Andalusien, är hem för några av landets mest igenkännliga badorter som Marbella och Almeria. Men våga även ett litet avstånd inåt landet och du transporteras till lugna landsbygdsscenarier. 18th century herrgård, som sover upp till 10, är ​​byggt runt ett centralt åttkantigt torn och har omsorgsfullt renoverats med bärgade material och antikviteter. Det finns en pool, vacker utsikt och en städservice. En vecka börjar på 2.000.

Kanarierna är med attraktiva temperaturer som svävar på 20-talet året runt ett attraktivt alternativ, särskilt för familjer som fastlandsvaggar på högsommar. Eco Luxury Farmhouse, sovande åtta, är en av 15 fastigheter på gården, som genererar egen el och har en uppvärmd pool. En hybridbil är också tillgänglig under hela vistelsen. Det kostar från 1 813 per vecka. Den sandiga utbredningen av Maspalomas Beach är inte långt och gästerna kan betala en avgift för att använda faciliteterna i den angränsande Sheraton Resort. Villan har också egen pool och sover upp till sex. Priset för en vecka börjar vid 1 590.

Ny för detta år är La Umbria en ombyggd bondgård i en härlig miljö i bergen i Sierra de Columbares nära Murcia. Stränderna i Costa Clida ligger inom räckhåll och om du vill stanna, finns det en uppvärmd pool. Den ligger i den sömniga byn La Fontanera, som sträcker sig över spanska och portugisiska gränserna, öppnar dörren till Spanien och bakdörren till Portugal och har två sovrum, en terrass och en pool. Det kostar från 520 per vecka. Stenstugan, som sover upp till åtta, ligger en kort bilresa från två drömmande stränder. Playa de Mino och Playa de Perbes. Det kostar från 1 050 per vecka.

Spanien är väl kopplat till Storbritannien, och det finns flera ytterligare rutter i sommar.

På Adblock klicka ‘Don’ t springa på sidor på den här domänen ‘.

Om du är privat webbläsning i Firefox kan ‘Spårningsskydd’ orsaka att meddelandet om obegränsning visas. Det kan tillfälligt avaktiveras genom att klicka på ikonen ‘skärm’ i adressfältet.