De bästa julklapparna

De bästa julklapparna

Daily Reflector frågade lokala ledare en enkel fråga till semestern: var det bästa julklapp du någonsin fått? Här vad de hade att säga.

Hem till jul

Pitt läns kommissionsledamot Beth Baker Ward fick sin bästa julklapp när hon var en ung fru och ny mamma som bodde ombord på Marine Corps Base Quantico, Va., 1963.

‘Stuart, vår första födda, föddes den februari,’ sa Ward. ‘Den därpå följande julen hände saker och det såg ut som om vi inte skulle gå för jul som familj.’

Jul var en viktig semester för Baker och Ward familjer. Hennes föräldrar var värd för ett julafton öppet hus. Det fanns kyrktjänster, gåva, semester måltider och andra festligheter. ‘Jag hade aldrig missat jul i hela mitt liv,’ sa hon.

Hennes man, Charles, uppmanade Ward att köra hem men hon var orolig att göra en nästan dag lång körning på två körfält vägar med endast en 10 månader gammal baby för företaget.

Så besviken som Ward var, var hennes mamma störd. Första julen var alla hennes föräldrar talade om för att Stuart var familjens första sonson.

Ward sätter upp ett julgran för sin lilla familj, vilket gör det bästa av situationen. Tre veckor före jul gick Charles in i sin lägenhet med nyheter.

‘När han gick i den lilla lägenheten och sa att han hade jul, skrek jag och hoppade i hans armar och kramade nacken och sa att det var den bästa julklappen någonsin’, sa Ward. ‘Jag brydde mig inte om jag fick en klump kol i mitt strumpa; det var allt jag behövde. ‘

Charles tillbringade två år i marinkorps. Cooper firade ett speciellt tillfälle i veckan, ära av att bli vald som president i Pitt länets kapitel vid den sydliga kristna ledarskapskonferensen. Han sa att han kände sig ödmjuk och stolt över att ta emot den positionen, men det var inte den bästa gåvan han och hans fru fick till jul på grund av de senaste omständigheterna i Cooper-familjen. Deras hälsosamma återhämtning tjänar den beteckningen.

Cooper stepson, Bryan, 30, blev offer för ett allvarligt bilbrott i september 2015. Bryan körde sin mammabil när någon som körde ett stulet fordon slog det. Han kom ihåg många av detaljerna på grund av det trauma han led, men han var allvarligt skadad och krävde axelutbytesoperation.

var en mycket bönerisk tid för oss förra året, men vi fick verkligen att fira säsongen eftersom vi konsumeras med att ta hand om Bryan, sa Cooper.

Förutom de skador han lidit kunde Cooper-sonen inte arbeta ganska länge och bördan av hans utgifter och räkningar föll på sina föräldrar.

presenterade oss en väldigt fin present i år som ett sätt att visa sin uppskattning för oss, men hans liv betyder allt för oss, mer än någon gåva vi kan få, sa Cooper.

Åtta är stor

skulle säga att den bästa gåvan jag någonsin fått var mina barn. De alla gjorde mig stolt. Det var en tid då jag trodde att jag aldrig ville ha barn, men de alla gjorde mig stolta över att jag skulle få dem, sade Rev. Rodney Coles i Churches Outreach Network.

Coles har fem biologiska barn och tre genom hans andra äktenskap. de säger på tv, åtta är nog, sa han med ett skratt.

Deras åldrar är 34, 32, 30, 23, 20, 17, 10 och 8.

Med sina yngsta barn frågar folk om han är sin farfar och de säger att min pappa, sa han.

Han har barnbarn som är ungefär lika stora som de två yngsta barnen.

barn växer mig, sa han. lär mig kärlek och det lär mig tålamod.

Särskilt tålamod, sa han.

Brev av kärlek

Pitt Community College President Dennis Massey Julklapp kom tidigt i år.

Massey sa att den bästa gåvan han någonsin fått är ett brev från hans 7-åriga barnbarn, som skrev det efter att Massey och hans fru besökte henne och hennes familj i november.

var välskriven. Det sa bara vad en bra tid vi hade tillsammans och hon ber om att vi inte kunde stanna längre och det var så roligt, sa Massey. sagt, snälla skriv tillbaka snart. barnbarn bor utanför Philadelphia med sina föräldrar och en yngre syster. Massey och hans fru, Chikako, fick se dem när Massey deltog i en konferens i närheten.

kom ner till Chinatown, vi hade middag i centrum, sa han. gick över till sin plats en kväll och tog tåget. [Barnen] presenterade en fantastisk marionettvisning, de två av dem. sa att han önskar att de bodde närmare, men han ser fram emot att få mer mail från sina fem barnbarn i framtiden. bara slog mig i botten av hjärtat, sa han.