De 9 mest statistiskt skrämmande dagarna på kalendern

De 9 mest statistiskt skrämmande dagarna på kalendern

För hundra år sedan uppfann Benjamin Franklin sommartid när hans orgel efter middagen växte för stor för att lyckas navigera i mörkret. Dessa dagar är den förlorade timmen av sömn stora nyheter i Cathy Strips värld, men det fattar verkligen inte resten av oss. Rätt?

Cathy vill inte höra det förrän hon har sitt morgonkaffe.

Faktum är att den enda förlorade timmars sömnen känner till 50 olika sätt att döda en man med sina nakna, fina händer. Tack vare 20-talets uppfinning av ‘saker att göra’, amerikaner idag i genomsnitt en halv och en halv mindre sömn än vad vi gjorde för hundra år sedan. Faktum är att vi är så sovna berövade att transporttjänstemän ganska mycket kan sätta sina titta på en statistisk spik i dödliga bilolyckor måndagen efter våren framåt.

Du är i princip druckig hela dagen, och i motsats till vad din kropp och Cathy kan berätta för dig, är du inte bra efter morgonkaffet. Det är också ‘en betydande ökning av trafikolyckor under senare hälften av dagen’ när människor kör hem från jobbet. Om du är ‘dålig i geometri betyder det också att du’ är lika bra som full på jobbet. En studie av kolonialbrytare från West Virginia fann att de hade större sannolikhet att drabbas av ‘en allvarlig arbetsrelaterad olycka’ veckan efter klockskiftet. Det finns även dåliga nyheter för den lilla delen av våra läsare som är koloniala gruvbrytare i West Virginia. ‘Våren framåt’ har blivit skulden för 31 miljarder dollar i förluster på Wall Street tack vare sömnberövade handlare. Det kan vara dags att byta till en mindre bedårande mnemonic-enhet för att komma ihåg dagslysbesparingar.

Innan du börjar berätta för en läkare som inte ser tillräckligt död ut i ögonen, är det faktiskt det värsta att göra för dig. Det finns så mycket pappersarbete som krävs för att få dig från akutrummet till kardiologen som vet varför ditt hjärta verkar ha en hicka. Praktikanterna är väl övervakade, de tar bara längre tid att bearbeta pappersarbete och utföra andra uppgifter. Det innebär att du spenderar mer tid på sjukhuset, som det visar sig, handlar bara om det värsta stället att få till för att du inte vill dö.

‘Vi kan antingen hålla dig under observation i 24 timmar, eller du kan rulla runt på golvet i ett lastbilstopp badrum för några minuter.’

Inte heller har någon av dessa personer haft omöjliga mängder sperma som pumpas från magen.

Men medan semestern inte gör vår vilja att leva, är juldagen bättre än någon annan för att myrda oss. Mellan 1973 och 2001 nådde juldagen 53 miljoner dödsfall, vilket gjorde det till en mördare på kalendern. Och när man tittar på valfri vapen, det är nästan som om hela traditionen avsiktligt kalibrerades för att snusa dig med en tyst effektivitet.

Bild en perfekt Norman Rockwell julmorgon. Familj runt en knallrande eldstad, inklusive mormor och alla släktingar. Mamma fixar pappa ett ägg nog medan du förbereder julskinkan, bara två av de många ‘traditionella semestermatarna’ som är kända utanför december som ‘de värsta sakerna du kan lägga i din kropp som är’ ta levande handgranat. ‘Du har fått julklapparna under trädet som pappa spenderade hela natten tillsammans, och den där mamma tillbringade den senaste månaden som freaking out om att köpa.

Det är stress på toppen av stress, och det tillsammans med utmattning är ett utmärkt sätt att döda ditt hjärta. (Förresten är du också 11 procent mer benägna att dö av hjärtattack på måndagen efter våren framåt. , glömde att nämna det).

Vilket bringar oss till den knäckande elden, eller som ditt hjärta kallar det, ‘min chans att prova köra kroppen av ett pack en dagrökare.’ Enligt en rapport från 1999 om vilka kardiologer som kallas ‘semestereffekten’ (för att ‘Tyst natt, dödlig natt’ redan hade tagits av 80-talet skräckfilm), skulle ‘föroreningar från vedeldade eldstäder utlösa kardiovaskulära oegentligheter’.

Så enligt vetenskapen är du kanske den enda i ditt vardagsrum som inte försöker döda dig den här julen. Så kanske vi inte ska bli överraskad av den mytiska semesterdepressionen trots allt. När du ser honom svindlande mot dörren som är beroende av vilken matredskap han för närvarande tror är nyckeln till hans bil, står du inför ett dilemma: Påminner du honom om att han lämnade sina nycklar i köket när han kikade i din spis?

Det är här echo-kammaren i nyhetsrapporter och 80-talets PSA-inuti ditt huvud borde ta över och påminna dig om att full körning är den farligaste du kan göra, särskilt på dagar som nyår och fjärde juli. Han bor bara några kvarter bort, så du stannar, att du ser på värsta scenariot är någon som stöter på honom på vägen hem och blir lite liten.

Egentligen hade du fel att anta att inget är värre än full körning.

Och det här är där ekkokammaren i Steven Seagal-släpvagnarna i ditt huvud borde säga ‘död fel’.

Nyårsafton är också årets första dag för drunknade dödsfall och enligt ekonomen Steven D. Levitt och journalisten Stephen J. Dubner: ‘Om du gör matematiken finner du det på en mil per mil, en full berättare är åtta gånger mer sannolikt att bli dödad än en fullskött förare. ‘I din väns huvud är det tomma 30-packet som han har på sig som hjälm och jockbandet som du övertygade om. Det är inte på baksidan som ger allt skydd han behöver. Men jämfört med de 3 000 pund av snabbkörningsmedel har prickade drivrutiner vikit runt kroppen, din vän är i vad som är känd i splatterforskningens värld som en strategisk nackdel.

Även när du tar hänsyn till alla människor som berusade förare plogar in, säger Dunbar och Levitt att ‘vandring i full gång leder till fem gånger så många dödsfall per mil.’ Det här är förstås inte att uppmuntra rusning. Bara för att säga att om det är berusat eller nyktert, det finns vissa tider när promenader är farligare än vad du förväntar dig.

Till exempel, jogging, promenader och någon annan show offy vana som innebär att driva sig över land till fots är 350 procent mer sannolikt att du kommer att dödas under den första veckan i november tack vare fallet tillbaka halvan av sommartid. Medan larmet på joggarnas stoppklocka berättar för dem att det är dags att lägga på sina löjliga korta shorts och slå på vägen vid vanligt sätt innebär helgenskiftet att normala människor kör hem från jobbet i mörkare förhållanden än de är vana vid till. Och låt oss möta det, joggare, de ‘letar efter ursäkt.

Våra förfäder hade antagligen säsonger som de övriga djuren som de försökte utrota. I ett försök att få en glimt av vad som kunde ha sett ut, forskare vid Brown University studerade landsbygdens afrikanska födelsemönster och fann ‘en tendens att ha barn. Under torrperioden efter att skörden var färdig.’ En japansk studie från 1987 fann vad den ansåg som en grundläggande rytm av mänsklig reproduktion som toppar med en ökning på vårens födelsedagar.

Men i den enda doktorns ord litar vi på reproduktionsfrågor, ‘saker gjorda ändrade på denna sida.’

Födda i USA börjar öka i augusti och september och toppar den 5 oktober, den mest populära födelsedagen i Amerika. Det här är inte bara en dålig tid i förhållande till skörden, vår födelsetal dämpar exakt när födseln i Japan och Europa är höga.

Amerikanska födelsetal per månad, AKA ‘Hej, jag’ är inte säker på om du kommer ihåg mig från Todds nyårsparti ‘Curve’

Så amerikans årliga födelsemönster gick från att styras av oro som ‘tillgång till mat’ och ‘förmåga att hjälpa till med skörden’ till överväganden som ‘C’ mon girl ‘och’ It ‘är inte mitt fel, du rörde dig för mycket. ‘

Om din fru var en av de 31 427 kvinnorna som anmälde sig till Ashley Madison, oroa dig inte, det finns andra fiskar i havet. Som Biderman gjorde den kille som tjänade pengar på att förstöra din familj det som ‘Som en man och pappa, jag personligen ser fram emot mors dag Ja, det är en fru Biderman. Och vi hör hennes man är bara super upptagen runt Valentinsdag och Mors dag.