De 9 mest rasistiska Disney-karaktärerna

De 9 mest rasistiska Disney-karaktärerna

För sin tid var emellertid crowds skildring nästan progressiv. Kråkarna bandas och hjälper Dumbo att lära sig att flyga, så de räknas bland filmens hjältar. Kom ihåg, det var bara några år efter att någon introducerade en proposition för att förbjuda lynchning och kongressen röstade ner det. , för jive talande, gibberish spouting apor. Nämnde vi att de desperat vill bli ‘riktiga människor?’

Overtävling mot afroamerikaner var uppenbarligen oacceptabel när den här Chip n ‘Dale-serien började 1989. Overtändig rasism mot asiater var lyckligtvis fortfarande på bordet.

Även som brottslingar har asiatiska amerikaner invandrare, representerade här av ett kattegrat, blivit integrerade delar av den amerikanska kulturen.

Videon blir cringe värdig ungefär sex minuter i:

Varför frågar indianerna dig ‘hur?’ Enligt låten beror det på att indianen alltid törstar efter kunskap. Okej, det är inte så illa vi antar. Vad ger indianerna sin distinkt färgning? Sången säger för länge sedan, en indiansk röd röd när han kysste en tjej, och som vetenskapen dikterar, har det varit en del av deras rasens genetiska smink sedan dess. Du förstår, det måste finnas någon form av händelse för att ändra sin hud från den normala, mänskliga färgen på ‘vit’.

Det är en knyta mellan Tiger Lillys traditionella indianska hussy dance och det antal gånger som infödda amerikans misogynistiska tendenser spelas för skratt (tips: det är mer än tre!) Farbror Remus från South of South

Mindre hyfsat än några imaginära sångfåglar är vad som inte finns i filmen. Det är som om någon gjorde ett barns musikaliska om judar i posten andra världskriget Tyskland som hade ett nummer med titeln ‘Hey! Något dåligt har hänt oss, någonsin. ‘Också inte att nå skärmen: När filmen hade sin världspremiär 1946 i Atlanta, fick James Baskett, skådespelaren som spelade Remus, inte delta. Zip a dee doo dah! Torsdag från Mickey Mouse och Boy Thursday (Book)

I den här glömda Mickey Mouse-boken från 1948 får Mickey en kista full av västafrikanska bananer och finner en afrikansk insida istället! Ha! ‘Den vilde snart förvirras av Mickey s mänskliga livsstil och begår handlingar av slumpmässigt våld.

‘Men, men.’ Mickey skrattade. ‘Så jag’ skulle vara din governess och nursemaid, och du kan inte ens prata! ‘

‘Låt mig se. En äkta afrikansk infödd,’ mumlade Mickey. ‘Kanske borde jag börja visa honom.’

Kanske den mest deprimerande delen är att det här var någons idé om tolerans, tillbaka i idealiska ’40-talet:

‘Dålig liten kille! Han gör bara misstag. Han vet inte bättre. Jag måste bara vara tålmodig och lära honom rätt väg att göra saker, säger Mickey.