De 7 mest förvirrande ögonblicken i Star Wars Holiday Special

De 7 mest förvirrande ögonblicken i Star Wars Holiday Special

Under den här säsongen av att ge, delar alla med sig av att sprida semesterjubileum. Men universum kräver balans. All sorg och grymhet i världen måste gå någonstans. Och tack vare en semestertradition hos mitt hus går all den negativa energin in i min videobandspelare och kommer ut som Star Wars Holiday Special.

Star Wars Holiday Special sändes på tv år 1978 som ett fint tryck till den fiddelkonkurrens som George Lucas förlorade för djävulen. Det var hemskt i alla möjliga riktningar. Om Hitler tvingade utlänningar att sätta på en mångsidig utställning på gunpoint, så känner du dig mer bekvämt med att titta på den. Till den här dagen sizzles delar och delar av George Lucas om du nämna det nära honom. Berömd lilla person Warwick Davis startade faktiskt som en del av George Lucas som skrek och lossnade sig när den speciella första luftade. Sedan den dagen har den aldrig visats eller lagts ut.

Jag skulle vilja titta tillbaka på de olika segmenten som kom samman för att göra detta till historiens värsta någonting någonsin. Det finns två saker att se upp för i var och en. Den första är

Skådespelare Likgiltighet. Nästan alla princip aktörer från filmen är här, och ingen av dem är tillräckligt bra på jobbet för att dölja hur mycket de hatar det faktum. Harrison Ford kommer i synnerhet att läsa raderna men du kan kyssa sin rumpa om du tror att han kommer att försöka. Om Kanye Wests agent bokade honom på Hee Haw, skulle han göra mer entusiasm. Segmentets Skådespelare Olikhet kommer att mätas i Angry Han Solo Heads. Ju mer du ser, desto mindre brydde sig om.

Den andra saken att se upp i varje segment är Craziness. Den plot som väver alla musikaliska och mångsidiga handlingar tillsammans är baserad kring Chewbaccas familj och de lever under rymdledningar. Det är hans sötfördröjda fru Malla, hans crotchety pappa Itchy och hans rapist Eyed Son Lumpy, alla som ser ut som efterkrig av en tvättbjörnkamp. Ingenting de gör är meningsfullt, även i samband med rymdapor. Så varje segment s Craziness kommer att mätas i Leering Lumpy Heads. Var och en representerar cirka 5 diagnostiska psykiska störningar eller narkotikaproblem.

Segment 1: Möte Chewbaccas familj

På Chewbaccas hem väntar sin familj på honom hem för livsdag, och de börjar bli oroliga. Jag tror. De första tio minuterna talas helt och hållet i unsubtitled Wookiee och åtföljs av meningslös gestus. Du tror att en ras vars språk är baserat på de ljud som åsnorna gör under sexet skulle lära sig ett teckenspråk. Men de har inte t. Skådespelarna i dessa pälsdragor är så hemska att pantomimera att om de försökte signalera att en servitör skulle få kontrollen, skulle de sluta med en regionalt offensiv gest uppe i röven och ett saknat öga. De kan lika bra ha filmat det här skit i blindskrift.

Chewbaccas fru heter Luke Skywalker och R2D2 för att se om de har hört från Chewbacca, men de två talar inte Wookiee bättre än betraktaren, och en av dem kan bara pipa, så det lägger bara till förvirringen Och när hon äntligen får tag på någon som kan förstå henne, är det en affärsinnehavare omgiven av kejsarspioner som bara kan tala med henne i kod. Om min mormor och en hund hade en konversation om att kontrollera deras e-post, skulle det vara mindre förvirrande än detta.

Medan hennes man antas säkerligen död, tittar Chewbaccas fru Malla på en komedisk matlagning om en fyra väpnad drakdronning som gör en kruka med krossat kött. Det är här där tittarens förvirring börjar bilda sig i ett smakligt hat.

Om du är mot skratt och Star Wars, kommer detta att vara ryggraden i varje framtida argument du någonsin har. Om du älskar Star Wars och komedi, så är det som att titta på forskare såg din fru i hälften. En del av dig dör med henne, och det magiska tricket är förstört för alltid.

Segment 3: Mind Evaporator

I den här scenen sitter Chewbaccas pappa Itchy i en hårtorkstol som pluggar direkt in i sin hjärna och genererar sin idealiska sexuella fantasi: disco sensation Diahann Carroll. Och medan det här är bra för honom är det oerhört olämpligt för en semester speciell . Det finns en anledning Frosty Snowman hade inte sin kuk i en Sno Cone-maker i det andra utkastet till manuset.

Segment 4: Jefferson Starship Machine

I en jultradition är jag säker på att vi alla kan relatera till, farfarens onanering avbryts av regeringstrupper som letar efter revolutionärer. Kejserliga trupper börjar söka Chewbaccas hem för rebellbevis, och Art Carney distraherar dem med en resväska som spelar Jefferson Starship musikvideor. Jag vill inte förstöra någonting, men det är jätte galet.

När hans hem är ransacked av stormtroopers, tittar unga Lumpy på en tecknad film. Det handlar om Luke Skywalker och Han Solo som försöker hitta en talisman av osynlighet på en dinosaurfylld planet som är gjord av goo. För barnet är den beskrivningen ensam tillräcklig för att skicka din ryggrad till lyckaspasmer. Så om du kan ta det begreppet och gör det omöjligt för barn att se, du är värre med barn än Chris Benoit.

Tydligen är tecknet olagligt i Star Wars-universet, för Lumpy fortsätter att stänga av det varje gång en stormtrooper kommer i närheten. Vilket gör sitt beslut att titta på det vid det exakta ögonblicket som kejserliga trupper maler runt i sitt sovrum nästan lika galen som själva tecknet. Om du ‘har turen att aldrig ha sett det, har din lycka bara gått ut. För att jag tyvärr kan summera den i sex paneler: Under denna del av specialen tittar Lumpy en instruktionsvideo med en funktionsrobot. av de värsta idéerna någonsin tänkt skulle vara komplett utan en baby Chewbacca ser en robot misslyckas med att ge en instruktionsvideo i 8 minuter?

Segment 7: Bea Arthur, Singing Bartender

Vid denna tidpunkt i berättelsen ‘avbryts vi av en galax stor nyhetsflash för att informera alla statliga medarbetare om att de måste titta på ett musikaliskt nummer. Det skär sedan till att Bea Arthur blir stalkad och så småningom sexuellt överfallad av en man som dricker genom en hål i sin peruk. Och jag vet att det låter som att jag smashar slumpmässiga ord tillsammans, men hon bryter sedan in i sång för att musikaliskt be om att alla ska lämna sin bar. Mitt tangentbord whimpered när jag skrev det. Jag tror inte det är någon slump att Star Wars Holiday Special sände en dag före Jonassons massmord. Trodde du att det inte skulle vara konsekvenser, Bea Arthur ?!