De 6 svåraste sätten som någonsin var misstänkta för en Gud

De 6 svåraste sätten som någonsin var misstänkta för en Gud

Således bestämde kaptenen, frestad av förmånerna att vara en penis kung, att följa med charade genom att låta sig smörja med grisfett och sedan visa upp några fyrverkerier som han råkade ha i sin båt.

Capt. Cook. världens första texan?

Tyvärr för Cook var Hawaiianna ganska förbannade när han betalade dem ett andra besök, och inte bara på grund av monteringslistan över faderskapsdrag som väntar på honom. Cooks flotta hade lidit en stor beslag under en vild storm, och de hawaiianska infödingarna var djupt förolämpade att Cooks skepp hade återvänts i så dåligt skick. I stället för grisfett och blommahalsband väntade de infödda på honom med klubbar och daggers.

Instant Capt. Cook insåg att hans fruktbarhetsfestdagar var över.

Cook försökte förklara att det berodde på det skummiga vädret han nyligen hade upplevt på sin regnbåge, men öarna ville inte ha det. Kocken var ‘klubbad, knäppte upprepade gånger, halva drunknade och slagna om huvudet med en sten’ på vilken punkt vi föreställer oss öarna förstod att mannen inte var en gud trots allt. Bedrägeriet blev sedan skarifierat, revet i bitar, ätit och vad de inte klarade sig gjordes till troféer. Lektionen? Det är helt möjligt att låtsas att vara en gud, men lämna bara artigt efter din festival är över. Det är inte sånt du kan hålla upp för alltid.

Resultatet var vad som var känt som lastkultens nya religioner som sprang upp bland infödingarna för att dyrka dessa konstiga varelser och de mystiska artefakterna de lämnade efter (skalhöljen, tändstift, cigarettstöt etc.).

Saken är att kulturen inte var en tillfällig mania som dog ut efter kriget slutade i årtionden, stammar skulle bygga grova imitationer av saker som landningsremsor och flygplan, i hopp om att övertyga sina ‘gudar’ att återvända och fortsätta att dumpa sina konstiga gåvor över hela byarna.

En svart kung i Afrika är inte den största sträckan när det gäller profetior, så det är egentligen bara en fråga om god timing som tilldelade Selassie titeln av gud inkarnat och bestämde att Marcus Garvey var reinkarnationen av Johannes Döparen i ögonen på tusentals människor som började kalla sig Rastafarians. Det faktum att Selassie verkligen var en etiopisk ortodox kristen och en dödlig såg inte ut att göra något i det Rastafarianska samhället.

Dessutom hjälpte bilder som dessa med Aslan inte.

Men eftersom Selassie inte ville disrespecta hans adoring crowd yeah, det var anledningen till att han bestämde sig för att bara följa med hela saken. Han besökte även Jamaica 1966 och hittade sig överväldigad på flygplatsen av fanatiska Rastafarians, släta Reggae beats och vad som har beskrivits som ‘en galet rökgas’. Dagen gjordes till en semester.

När Hernan Cortes seglade upp till Nya världskusten för att träffa (och fullständigt förstöra) Aztec Empire, hade han ingen möjlighet att känna till den otroliga slumpen som han snubblade in i. Av alla årets dagar kunde han ha valt, det var bara så att Aztec-kalendern bara hade kryssat till ‘1 Reed, 9 Wind’ det exakta datumet som Quetzalcoatl, den fjädrade ormen förväntades återvända från sin studie utomlands i ‘ The Abyss ‘för att återkräva Mexiko.

Vilket, dömande från den här bilden, var inte en mycket bra sak.

Förutom att kämpa med jättehuvud som äter ormar, enligt Aztec tabloid Codex Chimalpopoca, var 1 Reed profeterad för att vara Med så många stjärnor som riktar sig mot honom skulle det inte bli någon överraskning att Moctezuma II i Aztec Triple Alliance är den största och mest kraftfulla imperiet på västra halvklotet tillbringade det mesta av det tidiga året med en rakbladskarp macana under hans kudde.

På 9 Wind, samma dag som Quetzalcoatl förväntades komma in ‘från öst’, kom en massa conquistadors ledd av Cortes från Spanien. Ännu mer tillfälligt, samma dag på Cortes-kalendern hände det bara till bra fredag, så enligt traditionen bar han en svart outfit den dagen. Som det hände, väntade sig aztekerna på att de väntade på deras gud en vit kille som bär svart. Vänta var det inte att han var en orm, frågar du? Det är inte vårt jobb att förklara hur det här är vettigt.

Även, när det inte var avbildat, var också Cortes på sig

Tyvärr för att Aztekerna misstagit för en gud gav Cortes bara den hävstång som han behövde för att erövra och utplåna Aztec-riket med en kraft av endast 500 män, en detalj som profetiorna skulle ha varit klokt att inte ha lämnat på skärrummet golv.

Drakar är naturligtvis heliga, mytologiska varelser i många kulturer. Det är därför som många bybor i Kina, som verkligen inte vet bättre, förvirrar fortfarande dinosaurben för drakben och behandlar dem i enlighet med dem: De maler dem och äter dem och tror att de har mirakulösa helande krafter (observera att dietister ofta råda att vi inte försöker konsumera någonting som har varit ur kylskåpet för kvart i miljarder år).

Det är långt ifrån det enda fallet av övernaturlig varelse, felaktig identitet, förresten. Dvärgelefanten (eller, mer acceptabelt, den vertikalt försämrade elefanten) är en förhistorisk förfader till de vanliga gamla elefanterna vi har idag. Människor har grävit upp sina rester i över 2000 år, men förutom att paleontologin inte har uppfunnits, är det ytterligare problemet att dessa människor bodde i det antika Italien och Grekland, där människor aldrig hade sett en elefant innan. Så vad antar du att de antog när de grävde upp stora skalle som såg ut så här:

Även om Lakshmi föddes i full fattigdom, var den överväldigande berömmelse hon tog med sig av familjen tillräckligt för att samla ett lag doktorer för att framgångsrikt kunna ge henne rekonstruktiv kirurgi. Hennes pappa insisterar till att ‘jag tror med hela mitt hjärta att Lakshmi verkligen är en gudinna’, och uppriktigt sagt, ‘vi springer ut ur bevis för att hon inte är’ t. Allt vi vet är att om den här tjejen vill väljas någonting från hemkomstdrottning till jordens president en dag, har hon enbart följande 1 miljard i Indien och hänger på varje liten sak hon gör. Vilket är trevligt.

Var noga med att få vår nya bok och bli en gud bland männen.

Om du vill lära dig mer bizarre mytiska varelser, kolla Bukkake of the Gods: Japans insane skapande myter. Eller lär dig varför Jesus var väldigare, än vi trodde ursprungligen, i 5 riktiga borttagna bibelbilder där Jesus sparkar lite Ass.

Och sluta med Linkstorm att upptäcka hur du kan lura en intet ont anande stam till att dyrka dig.

Och glöm inte att följa oss på Facebook och Twitter för att få sexiga, sexiga skämt skickade direkt till ditt nyhetsflöde.