De 6 mest galena sanna tales of survival

De 6 mest galena sanna tales of survival

Den 24 december 1971 var Juliane med sin mamma och 91 andra personer på ett flygplan som drabbades av blixtnedslag och exploderade i mitten av luften. Sprängen skickade Juliane till den peruanska djungeln från 10 000 fot, medan hon fortfarande fastnade i hennes stol. Och vi borde påpeka att hon gjorde allt detta nästan blind, eftersom hon på något sätt lyckades förlora sina glasögon i tusentals fötter mellan mitten av luften och djungelgolvet. Juliane hittade slutligen en kano och paddlade den till det första tecken på civilisationen hon hade sett sedan kraschen: ett trädgårdsverk.

Vingar av hopp

År senare återvände hon till kraschplatsen för att slå upp vraket. Nu är alla som är bekanta med ‘Not Not in case of Emergency’ -skyltar pussade på varje hiss redan vet att det här var en dålig idé. Visst nog var kablarna så dåligt skadade av olyckan som de snappade nästan omedelbart.

Betty Lou skickades till ett 75-tal fritt fall.

På grund av vad som var antingen en fjäderviktig ram eller ett adamantiumskelett, överlevde fru Oliver att 75 historia faller direkt efter att ha blivit träffad av ett plan och sedan återvände till jobbet bara fem månader senare. Och ja, hon gick precis tillbaka till jobbet i samma hiss som försökte döda henne.

Förutom Marguerite blev hennes älskare övergiven på ön, liksom hennes helt oskyldiga, förmodligen grymma tjänsteman.

Nu, medan det inte fanns specialiserade OB GYNs under denna tidsperiod, var det fortfarande ganska väl förstått att ingen borde försöka få en bebis på en öde. Ändå födde hon ett barn själv och överlevde.

Liksom den mäktiga enhörningen saknar sin plats på arken, så saknade Juana Maria båten som syftar till att rädda den sista av hennes folk från folkmord på mitten av 1800-talet. Hon var en öare på San Nicolas (utanför Kalifornien) när befolkningen nästan utplånades av en grupp rovande aleutiska jägare från norr. Aleuterna dödade nästan alla män, kvinnor och barn på ön, och år 1835 fanns det mindre än 30 öarna kvar, totalt.

Det visar sig att du kan begå krigsbrott i en kajak.

En båt full av missionärer kom för att rädda de återstående öarna från att bli mördad, och de lyckades få alla ombord på ett säkert sätt. Alla utom Juana Maria. Kvinnan hamnade helt ensam på den fientliga ön San Nicolas. för de kommande 18 jävla åren.

Efter flera misslyckade försök att rädda henne blev Juana så småningom hämtad 1853 på sig vilken tidning som beskrivs som ‘skinn och fjädrar av vilda ankor, som hon sydde ihop med seglarna’. Papperet fortsatte att lägga till att ‘hon kan inte prata något känt språk, ser bra ut och om medelåldern.’ Hon hade inte bara överlevt ensam på ön, men trivdes där och faktiskt överlevde alla andra hon visste (men mer på det i ett ögonblick).

Uppdrag av Kalifornien

Hon utformade sina egna pinhole kameror på ön, med bara delfin mjältar och mås näbb.

Åh, och vad vi sa tidigare om hur hon överlevde alla hon visste? Det visar sig att hon fick lämna räddningsbåten var mamma till alla välsignelser i förklädnad. Resten av hennes folk som flydde till fastlandet hamnade nästan omedelbart av de nya sjukdomar som de drog av sina räddare.