De 5 svåraste sjätte sinnena människor har utan att veta det

De 5 svåraste sjätte sinnena människor har utan att veta det

Se, det finns en anledning att du kan få en känsla för vissa människor innan de ens säger ett ord: En del av det är hur de luktar. Och nej, vi menar inte ‘Den killen gav mig krypningar eftersom han luktade av mänskliga avföring och brända matcher.’ Vi talar om undermedvetna signaler som du inte ens visste kom ifrån näsan. Forskare utförde faktiskt en studie där de bad deltagarna att ha samma skjorta varje natt i tre på varandra följande nätter, och under studien kunde de inte använda tvål, deodorant eller något som kunde dölja sin naturliga lukt. Efteråt gjorde de en annan grupp luktar dessa skjortor och bad dem sedan gissa vilka personlighetsdrag som bärarna hade mest: dominans, neurotik eller extroversion.

Otroligt var noggrannheten lika hög som när samma deltagare blev ombedda att mäta människors personligheter från att titta på en video av dem. Det är rätt din kroppsluk är lika indikativ på vem du är som ditt tal eller sätt. Men det går längre än det. Forskare upptäcker att varje persons individuella lukt är så unik att det är nästan som ett fingeravtryck, unikt nog att det kan fungera som ett riktigt obehagligt alternativ till DNA-analys. Ja, din näsa kan göra det, för även forskare gjorde en annan studie där de fastgjorde en massa gasbindor till deltagarna ‘armhålor att samla deras svett medan de såg skräckfilmer. Sedan tappade de rädslan svettad genomtänkt gasbind under näsan av en andra uppsättning av deltagarna. Dessa ämnen visades sedan på bilder av ansikten med helt tomma uttryck, och forskare fann att personer som utsattes för ‘rädsla’ -svett var mer benägna att gissa att de uttrycklösa ansikten var rädda.

En annan studie gjordes där de insamlade svetten från löpbandslöpare och jämförde den med svett från skyddsämnen. Skyddsväxtsvetten, förmodligen laddad med terrorens väsen, visade sig belysa områden av hjärnan i samband med rädsla, medan löparna ‘svettar helt enkelt luktade hemskt. En som du aldrig har sett förut. Bara rakt uppfinna en. Kan du inte göra det, eller hur? Det är du som tror på att du redan har sett alla färger som är möjliga. Tja, förbered dig för att ha ditt sinne blåst, det finns massor av nya färger där ute, vi brukar inte vanligtvis ha förmågan att se dem, så att beskriva dem för dig skulle vara som att försöka beskriva syn på en blind person. Och vi säger att du inte kan se dem, för att vetenskapen har funderat en väg.

‘Orangenta’ är ganska badass, men du kan verkligen inte slå purpilver. ‘

I sin oupphörliga strävan att krossa verkligheten på allt mer intressanta sätt lyckades forskarna framgångsrikt visa vissa människor en ‘blåaktig gul’ färg. Vi menar inte grönt. Vi kan inte riktigt visa vad vi menar, för hur våra ögon fungerar är det när vi ser blåa, de ögondelar som detekterar gult avstängning och vice versa. Så det ska inte vara möjligt att se en sann blandning av blått och gult. Grönt är något annat, det närmaste som din hjärna kan erbjuda när du visar på det som blir allt förvirrat.

Men forskare upptäckte att vi kan känna av dessa och andra färger som inte dyker upp i regnbågen genom att lura våra ögon med vissa sammansatta mönster. Och korsa dina ögon som det är ett Magic Eye-pussel, vissa människor kan se en helt ny färg som är varken blå eller gul eller grön. Därefter ser några människor bara en gradientblomma av gult och blått och antar att de ‘är offer för en prank.

Om du tror att vi bara bråkar med dig, finns det ett exempel på en sådan omöjlig färg som de flesta människor kan uppleva utan att spela komplicerade knep på deras hjärna. Vi kallar det rosa. Rosa är en ohelig blandning av rött och violett som inte verkar på regnbågen mer än blåaktig gul gör.

Och då är det mycket fantastiskt att det finns de sällsynta personer som är födda med förmågan att se den här världen av nya färger som resten av oss inte ens kan föreställa sig. Dessa människor kallas tetrakromater, eftersom de har fyra koner i ögonen i stället för tre som resten av oss. Varje kotte är ansvarig för att se omkring 100 nyanser, så för oss vanliga folk, det handlar om en miljon färger. Men för tetrakromater? De ser hundra miljoner färger. Vi borde vara tacksamma att det är sällsynt, eftersom det skulle göra konstklassen svårare än AP-historien.

Varje månad måste kvinnor gå igenom en rad emotionella upp-och nedgångar på grund av underhållscykeln hos sina bärbara babyfabriker. Men det visar sig att menstruationscykeln har en tilläggsfunktion, det slår på en övermänsklig förmåga att känna ormar. Och gay dudes. ‘Köp mig sprit tills jag blir 21 och jag kommer att bli allt skägg du behöver.’

Så mycket som vi skulle älska att avsluta posten där, inser vi att det förmodligen behöver någon förklaring. I en studie visade forskare en massa kvinnliga bilder av ormar som gömde sig i en trädgård, både i färg och svartvitt, i vad som i grunden var en skrämmande var Waldo? Vad de fann var att de kvinnor som var de mest bördiga månadens tid var också den snabbaste att upptäcka de dolda ormarna.

Kom ihåg att de inte skulle visas på dessa killar i linje för en Celine Dion-konsert. Kvinnor kunde välja vem som var gay, helt enkelt från att se dudes i ögonen. Förmodligen var evolutionen avgjort att gaydar skulle vara en väldigt praktisk sak att ha När du är en kvinna som vill börja en familj, så slipper du tid med en man som kommer att lämna dig för din bror. ‘Inte alls älskar jag helt vagina! Med dess . du vet, att få allt där inne OK, ja, jag är gay. ‘

Detta är naturligtvis en förmåga begränsad till kvinnor. Men killarna behöver inte missa, för.

Det är inte så skrämmande som det låter. När en kvinna har ägglossning har hon mycket subtila förändringar i röst, doft och hudfärg, alla män hämtar sig utan att förstå det. För att utforska detta parade de 123 manliga deltagare med fem kvinnor över olika stadier av menstruationscykeln. Varje man hade en på en session med kvinnan (inte som du tror). De fick en bild som visar ett visst scenario, som ett barn som ger en annan leksak och kvinnan blev ombedd att beskriva situationen.

Männen blev sedan ombedda att göra samma sak. Men vad de fann var att när kvinnorna var mindre bördiga var männen mer benägna att vara lat och bara kopiera vad kvinnan sa. Men när kvinnorna var ägglossande och därmed mer bördiga tenderade männen att skaka det lite och lägga större ansträngning i deras del. Med andra ord försökte de svårare att imponera på dem. Eftersom de kunde lukta deras ägglossning.