De 5 största lögnerna berättar om Super Bowl

De 5 största lögnerna berättar om Super Bowl

Vi är bara några korta men på något sätt fortfarande agonizingly långa dagar bort från en av de största händelserna i all sport. Jag talar förstås om Super Bowl Sunday.

Det är en bittersweet dag, verkligen. Å ena sidan är Super Bowl på, vilket betyder att alla slags livslagar tillfälligt är borta från böckerna. Så det är kul. Å andra sidan, med undantag för March Madness (och min älskade vinter olympiska år i år), kommer det att vara en lång körning tills vi stöter på några sportevenemang som spelar roll mellan matchens slut och kickoff i 2014 2015-säsongen. Ja, jag inser att baseball är på under den här tiden, och jag tänker naturligtvis inte på fotboll som sport, men tack för att du frågar på båda sidor.

Hur som helst, som varje större händelse som har hänt under en längre tid, finns det ingen brist på myt och lore som omger Super Bowl. Du kan höra att jag pratar om några av de skuggigare myterna på veckans upopulära opinionspodcast.

Problemet med deras argument är att för att ’11 till 13 minuter’ för att ringa sant, skulle en person helt och fullt misslyckas att förstå inte bara hur fotboll fungerar, utan bara hur sport fungerar i allmänhet. Till att börja med pratar de om tiden mellan när bollen är knäppt och när leken vissla död. Med andra ord, bara när bollen är i luften eller rör sig kan vi anse att den verkliga sporten sker. Allt är det inte bollen i luften, så vad kan det hända? Här är ett bra basket exempel på varför det är ett dumt begrepp:

Larry Bird gör en hel del saker innan det inkommande passet kastas som satte honom i stånd att stjäla det. Det vinner i sin tur Celtics-spelet. Med ‘bara när bollen är i rörelse’ -standard, spelar ingen av det som ‘spelspel’. Det är inte bara absurt att föreslå att stunderna omedelbart innan kulan knäpps är bara meningslöst stå runt tiden, kan man argumentera att det som händer innan bollen är knäppt är faktiskt viktigare i fotboll än själva leken. Det har inte skett något spel som ännu inte kan försvaras, förutsatt att du får alla i rätt läge att göra rätt sak vid rätt tidpunkt. Om du är i fel position för att försvara det uppspelade spelet, har du problem. Tala om försvar, här är Pittsburgh Steelers säkerhet Troy Polamalu, som åtnjuter en lugn pre-snap-ställning runt tiden:

Det är Denver Broncos quarterback Peyton Manning som upprepade gånger ropar ordet ‘Omaha!’ Från linjen av scrimmage under Broncos ‘senaste playoff seger över San Diego Chargers. Vid fem separata tillfällen under det spelet hoppade laddningsförsvaret över linjen innan bollen greppades. Det är en 5-åers straff varje gång. Deadspin har video av alla fem straff, tillsammans med en fascinerande förklaring till vad som händer. I grund och botten, det mesta då Peyton Manning skulle skrika ‘Omaha’ skulle bollen knäppas på nästa ord. Men en gång i taget skulle de inte bära bollen omedelbart efter det, och det gjorde att försvaret hoppa fem separata tider i ett spel. De gjorde det tre gånger totalt i de 17 matcherna tidigare.

Åh, titta på det, fotbollspurister: Du fick äntligen din dumma utomhus Super Bowl! Du måste vara så lättad. Här hoppas de återbär de läderhjälmarna någon gång också.

Det allmänna tänkandet bakom Super Bowl inomhus eller åtminstone i traditionellt varma väderområden är att genom att ta elementen ur ekvationen får ingen lag någon verklig fördel. I en kall vädermiljö, till exempel, kommer ett lag som spelar i Mellanvästern att ha en fördel över ett West Coast-lag, eftersom de ‘är vanligare att spela i dåligt väder.

Jag föreställer mig också att en del av det har att göra med att förlora Super Bowl är förmodligen en av de mest krossande nederlag i alla sporter. Om du befinner dig på affärsänden av det, kan du åtminstone trösta med att veta att du måste spendera några veckor som media darlings i Miami eller något. Förloraren i år måste trösta i att veta att hej, åtminstone tog de en resa till New Jersey på vintern ut ur det! Det kvalificerar knappt som tröst, om alls.

Michael Bocchieri / Getty Images Nyheter / Getty Images

Arkitekturen är snäll!

Det är en annan uppfattad fördel som förespråkare av ett kallt väder Super Bowl gillar att kasta runt, vilket är att det leder till lägre biljettpriser. På ytan är det meningsfullt. Folk älskar fotboll, men inte så mycket som de älskar håller käften inuti när vädret blir hemskt, vilket ofta gör den här tiden på året i New York, vilket är där årets spel kommer att spelas. Så är de lägre biljettpriserna händer ännu?

Tyvärr är det korta svaret ‘nej’. Visst, om du läser detta just nu och jag menar just nu när jag skriver detta, vilket är tisdag den 28 januari, så ja, biljettpriserna har fallit och det kan bero på väder, men det är en mycket rök och speglar på jobbet som gör det så.

För en satte NFL nominella priser på sätt högre i år.

Så någon uppfattad prisfall kommer från en mycket större höjd än tidigare år. Den dyraste nominella Super Bowl-biljetten i år är $ 2600. Det var bara $ 1 250 i fjol. Även om priserna sjunker från var de startade, är den genomsnittliga Super Bowl-biljetten i år fortfarande 3.715 dollar, vilket ligger långt över genomsnittet för de senaste två åren. Försäljningen är också upp 33 procent.

Om någonting är tanken att kallt väder är lika med lägre priser (och den efterföljande rapporteringen som den har) är en myt förevigad för att ursäkta att man tar vägen mer för biljetter bara för att spelet är i New York. Några droppar som händer just nu kommer troligen att ha rättat sig vid den tid du läser detta på fredag. Fäder, om Super Bowl kommer till stan, låsa din riskfyllda tonåring på vinden i en vecka, eftersom de sexuella rovdjurna av världen kommer att sjunka på din stad och hoppas kunna underteckna din prinsessa för en karriär i världens äldsta yrke.

De är inte i år och inte några år. Den hysteri-inducerande idén att tusentals kvinnor och flickor kidnappas och tvingas till prostitution för att möta ett nästan omättligt behov av lediga hakare vid större sportevenemang har upprepats av grupper som inte gör annat än att undersöka effekterna och konsekvenserna av människohandel med människohandel.

Från de flesta indikationer tycks det som att idén om stora idrottsevenemang som leder till en massiv tillströmning av hookers och pimps går tillbaka till en rapport om OS i Aten 2004 som hävdade att sexhandeln ‘fördubblades’ i det landet när olympiska spelen kom till stan.

Oli Scarff / Getty Images Nyheter / Getty Images

Kunde folk tänka på inget annat att göra i en vacker plats som denna?

Bland de olika problemen med påståendet är att ‘fördubblats’ i detta fall betyder ett hopp från 90 till något mer i närheten av 180, allt i taget när bordellerna faktiskt var lagliga i Grekland. Förbudsmän kämpade för att ändra det och, ännu viktigare, märka någon sexindustriaktivitet som ‘sexhandel’. Många citat och arresteringar som gjordes i början av Aten-OS var bara brott mot zoneringslagar som syftar till att hålla den robusta och lagliga sexhandeln ur synhåll för turister som kan rynka på en sådan sak, laglig eller inte .

I så fall var varje ‘vice’ -relaterad arrestering under två veckors perioden före och efter matchen betraktad som sexhandel. Så om du greps för droger, räknades det som en sexhandel stat för skrämma taktik syften.