Mina Namn Matters

Hej! Jag Amber. Jag är IT-chef på ett litet företag (nerd alert) och jag är gift med min bästa vän, Bradley Fawver. Vi har två pojkar (5 och 3), en gul hund, och bor i en liten stad strax utanför Austin, TX.

Ännu viktigare, jag bara en vanlig person som du.

Jag är ingen expert på något sätt. Det var ett lågt slag. En under bältet slags lågt slag. Vi behövde ta ner det och ta det snabbt.

Xblogen skapades på Google Blogger-plattformen, så vi följde Googles steg med Google Toremove, men det ledde oss till en blindändad.

Vi undersökte den rättsliga processen för förtal (eller online förtal i det här fallet), men enades om att vi ville vilja ut tusentals dollar för detta.

Vi kammade internet för sätt att ta ner Xblog, rensa ett namn, rapportera att bli mobbad osv. Kom upp tom. Det såg lovande ut. De tillhandahöll den exakta tjänsten vi behövde, så vi kontaktade dem. De kom tillbaka till oss med ett citat på 8 000 dollar. Wow! Nej tack. Det rättsliga alternativet hade varit billigare.

Tillbaka till ruta ett. Vår tanke på tiden skulle allvarligt tro på de Xblog påståenden? Visas, nästan alla.

Snabbspolning fram till 2014. Vi hade flyttat till Texas och Brad var på jakt efter ett nytt jobb. Vårt lilla problem var fortfarande inte löst och det var tydligt. Brad skickade in ansökan efter ansökan och fick många bitar. Vi visste att arbetsmarknaden i Austin var konkurrenskraftig, men det var säkert någon som hade 17 års erfarenhet av ledning vid ett (en gång) Fortune 100-företag skulle få någon form av åtgärd.

Panik började sätta in. Vi visste att bristen på jobbjaktresultat var direkt relaterad till Xblog (baserat på ny statistik), men vi kunde inte exakt bevisa det. Brad fortsatte att söka jobb och jag fortsatte att söka efter lösningar.

Vår tur lyckades så småningom och Brad landade ett jobb med University of Texas. Jag säger tur, för ett par månader till hans nya position berättade Brad chefen för honom att de nästan passerade honom eftersom de fann Xblog, men innehållet var så absurt att hon bestämde sig för att ge honom en chans. Bevis!

Ah Ha Moment

Medan kammen på internet för sätt att bli hemma mamma med lönecheck snubblade jag på Pat Flynns blogg. Jag var blåst bort! Det var nästan som att upptäcka en helt ny värld som du aldrig visste existerat! Jag läste blogginlägg efter blogginlägg och lyssnade på podcast efter podcast.

Om vi ​​skapade en blogg och tillämpade de SEO-tekniker som jag hade lärt mig från Pat Flynn, kunde vi BURY Xblog och ta bort den från första sidan av Google.