p UGG Australia billigt online

Hur otroligt det n lter s vcktes idn till de traditionella och varma frskinnsskorna frn UGG i Australien, av surfare som under 60 och 70 talet anvnde enkla skor av frskinn fr att vrma och torka ftterna mellan surfar sessionerna, istllet fr vanliga handdukar. En av dessa surfare, Brian Smith, var vertygad om att mnniskor i andra lnder ocks skulle frlska sig i de bekvma skorna, och reste i slutet p 1970 talet till sdra Kalifornien fr att starta sko mrket UGG. Skorna vxte stadigt i popularitet under 80 och 90 talet och blev s smningom populra ven som vinterstvlar och tofflor. UGG frknippades lnge med surfar och snowboard kulturen och var en lika stor del av denna subkultur som en jumpsuit frn Nike r idag. Under brjan av 2000 talet fick UGG pltsligt ett uppsving inom modebranschen i USA d en mngd kndisar syntes i de bekvma skorna. Idag r UGG ett av vrldens mest lskade skomrken, och de tillverkar skor fr alla stilar och tillfllen. Frn stickade stvlar, sandaletter med kilklack och flip flops till kngor med snrning och sneakers fr barn. Men de har inte glmt sina rtter, och tillverkar fortfarande de traditionella UGG bootsen som startade hela fretaget. Bst matchas skor frn UGG till ett par korta jeans shorts och ett avslappnat linne med fransar, eller sklart till ett par skna board shorts och en rashguard.

UGG Australia Legendariska vinterskor

UGG:s historia r betydelsefull fr mrkets estetiska uttryck. r 1971 brjade en australiensk surfentusiast vid namn Shane Steadman, att kommersialisera frskinnsstvlarna som kallas ”UGG Boots”. Ett r senare namngavs de ”UGG Australia”. 1979 beslutade surfaren Brian Smith, att frska slja stvlarna till surfare p andra sidan Stilla havet i USA. Smith grundade sedan Ugg Holdings Inc. och plockades upp av Steadman 1995. Samma r slde han dessutom aktier i bolaget till Deckers. Sedan 1999 r UGG ett registrerat varumrke.

Frskinnsstvlar har burits i nstan 100 r i Australien och Nya Zeeland. De bda lnderna konkurrerar frutom om status, om vem som egentligen r UGG stvlarnas ursprungsland. Dr har stvlarna slitits av frsta vrldskrigetpiloter och lantbrukare lngt innan de blev mode. De bekvmta stvlarna spred sig sedan p grund av sin bekvmlighet och sitt unika utseende, nr surfare fick upp gonen fr dem under 1960 talet.