MITT VITA HUS

Som utlovat men lite p hret kommer hr septembers nskelista. Detta r vad jag spanar p just nu. Nu r det ju inte s att jag kper allt p mina nskelistor, det hoppas jag inte ni tror. Jag brukar ju fundera ganska lnge p saker jag kper, men jag lskar listor och framfr allt nskelistor. De r mycket roligare n att gra listor:D Sen just nu prioriterar jag ju ganska mycket, det r ju nmligen en hel del sm ska kpas in till hsten och s kommer det nog vara med den biten iaf frsta ret, tills man gtt igenom alla ssonger och infrskaffa sig det viktigaste liksom. Nu till exempel upptckte jag att vi har inga lnd/skritttcken, nu nr det brjar bli kallt s dr frsvann x antal tusenlappar till ett gng sdana:)

Ute r det tokgrtt och duggregn. Jag klurar p vad jag ska ta p mig, ska ju st ute i tre dagar nu! Ja ja jag fr g ut i frrdet och leta upp ngot varmt. Frresten det r s sjukt bra med frrd. Vi har ett riktigt stort dr vi har delat in i tv delar, en fr trdgrd och en fr frvaring plus en massa garderober dr vi har alla stallklder. N skruvade ven upp en fnsterbnk vid fnstret hr om dagen och dr har jag stllt mina pelargoner jag ska gra ett serist frsk att vervintra:) Planterade om alla och s har jag tagit sticklingar p rets pelargon 2017, den r s fin!

Men allts huuur fin r inte nya Bloomingdesign i stan. r s glad att vi ftt s fin blosterbutik i stan med s gulliga tjejer i. Ni mste verkligen beska om ni inte gjort, ligger ett stt fik i anslutning och sen kan man g vidare in i en urgullig barnaffr. Precis snt hr behver vrt Linkping. Lara som ger Bloomingdesign har ju ven en butik i ett av ytteromrdena hr i stan, den r s fin den med och ltt att svnga frbi. Just nu dr man lite i hortensiahavet dr i butikerna och vi garvade lite nr jag freslog fr Lara att jag kunde komma som praktikant i en vecka eller tv och bara st och klappa p fina blommor i ett hrn;) Hade ltt jobbat med ngot liknande om jag inte varit sjukskterska. Blommor och djur en passion i mitt liv om ni inte visste det:D

ntligen lite semester men bde mndagen och tisdagen sprang ivg hr i en vldans fart. Trning i mndags med lusen och jag krde henne sjlv fr frsta gngen (gick galant, men jag vningskrde med N bredvid sklart. Nr man har sin guldklimp dr bak r man ju extra nervs sklart:). Alice ligger hemma och r sjuk och Emma har ju med varit krasslig hela frra veckan. Halsont och hosta och denna frbaskade hstfrkylning som jag nu knner hller p att smyga sig p mig. S typiskt nr man ska vara ledig. Jag har ont i precis hela kroppen, varenda led mmar och huvudet knns s dr influensa tungt. Jag som ska jobba som sjukvrdare p SM i flttvlan hemma hr fr klubben i helgen och Emma ska ivg till Norrkping och tvla. Mste kurera mig fort!

Egentligen lste jag om denna app fr lnge sedan hos Viktoria. Tyckte den d kunde vara ett bra alternativ till Viktvktarna. Ett bra stt att ha koll p vad man stoppar i sig utan att behva omvandla allt till smart points. Nu r jag dr, jag laddade hem denna nr jag gick ur VV ja fr er som undrar har jag efter mnga r nu avslutat mitt medlemskap dr ett tag. Lifesum r ett verktyg dr man helt enkelt rknar kalorier. Ett pple minus p kalorikontot man har utrknat efter sig sjlv. Superenkelt och det fins precis som hos VV en scanningsfunktion dr man kan scanna sitt livsmedel. Sen rknar den in tex. steg frn hlsaappen (om man nu har en iPhone, det finns skert stegrknare i ni som andra mrken som man kan parkoppla ihop med denna app, men det har jag inte s mkt koll p). Man kan ven lgga in vanlig aktivitet om man vill, tex. s finns stalljobb som mocka box:D

Med denna app har jag redan nu gtt ner mina ni vet de som ltt smyger sig p sommartid:S Nu dags att ta tag i resten som jag lyckats g upp som jag i vras inte kom s lngt med. Jag mste hitta en balans igen (och jag undanbeder nu era moralpredikningar, ni som brukar ha dom och grna vill skriva av er av dom hr till mig hoppa det tack. lska dig sjlv, s frsker jag lska mig). Det r dock mkt svrare nu att hinna motionen, hst tar tid som ni vet men man rr sig ju riktigt ordentligt dr s saknar jag motionsspret. Jag jobbar ju ganska s jttemkt med och nattjobb r tiden det bsta fr kroppen, knner hur hela jag bromsas upp av detta skitrutiner och att jag inte sover ordentliges lngre. Det var m y c k e t lttare nr man jobbade annorlunda:S

Sjlv hade hon nog innerst inne skyhga frvntningar p starten, min Emma. Jag var nog mer realist. Det r skillnad att ka p en trningstvling och p en riktig, nu var ju ven programmet lite svrare (LB:2) n det vi krde frra gngen. Jag r bara s njd ver hur fina de var och hur lugn hsten var och tog hela framridning och allt med dressyrstaket och snt med sn ro. Pongen blev inget bra, men inte heller katastrof. Hon lyckades fatta fel galopp i ena volten och det drog ner pongen en hel massa tyvrr. Men vi gr om igen och detta var bara en av massa kommande starter s vi r njda ver att det blev godknt. I kommentarerna stod det fin hst, lite svagare i vnster (s o m vi jobbar med denna vnstersida, ni anar inte;), stark (jepp, hon r ju vrlstark och lite het hsten som ni vet) och gick ifrn ryttaren lite och s slutligen lycka till. Ovan fr ni ett par bilder frn dagen i Rappestad. Det blev en mysig familjedag, alla var med, lillasyster som stolt hstsktare, pappa N som krde, jag och farmor och farfar och ett gng vnner som supportade frn lktare. Tack alla.

Emmas och Lissie’s nya tvlingsoutfit. Hur snyggt?? Tror bara en hsttjej frstr den dr lyckan he he. Kavaj med bling och Schabrak med bling frn Italienska Equiline, riktiga kvalitetsgrejer och ngot Emma drmt om lnge som hsttjej. Vi kpte toti p Sharpman som ligger hr i nrheten och som r ett tips om du har vgarna frbi:) Emmas nya motto till tvlingsbanorna i hst r Kan man inte vara bst fr man vara snyggast he he. Jag hoppas sklart p bra resultat med (ven om jag vet att det tar ju ett tag att komma upp riktigt bra resultat s hr precis i brjan av en ny karrir och satsning;).