Hyllningar efter Melksham-läraren dör i semesterolycka

Hyllningar efter Gå Ner I Vikt Snabbt Melksham-läraren dör i semesterolycka

Fröken Cox växte upp i Bowerhill och deltog i St Michael’s School och sedan George Ward School. Hon gick vidare till universitetet i Ipswich och utbildades som grundskolelärare i Norwich.

Efter att ha läst i Norwich återvände hon till Melksham för att undervisa vid Aloeric School innan hon blev en försörjningslärare och handledare, eftersom hon tyckte om flexibiliteten.

Lärare Laura Brierley sa: ‘Helen Cox var en värderad försörjningslärare och hade undervisat i Catherine Wayte Primary School i ca tre år.

‘Helen hade bildat Gå Ner ett Kilo I Veckan vänskap med många kollegor och var känd av de flesta eleverna.

‘Vi är alla chockade och ledsna att höra av hennes tragiska död.’

En hängivna familjekvinna, hon var nära sina föräldrar, Gary och Sabrina Cox, som fortfarande bor i Melksham, och Går Man Ner I Vikt hennes bröder John och Yan, och hon prickade på sina fem nischer och brorson.

Hon var också nära sina mormor, som båda bor i väst Wiltshire.

Trots att hon var blind i ett öga och döv i ett öra kastade hon sig in i många aktiviteter, njöt av utomhusaktiviteter samt att vara involverad i amatör dramatik, Brownies och St John Ambulance.

En talesman från Swindon Borough Council sa: ‘Helen var en mycket respekterad och ansedd försörjningslärare som har arbetat för oss i fyra år. Hon har läst på flera grundskolor i Swindon och vi är chockade över de här tråkiga nyheterna. Hon kommer bli mycket saknad .’

Hennes kropp återvände till Storbritannien på onsdagen och hennes begravning kommer att äga rum den 23 januari på Semington Crematorium kl. 11.30.

Blommor eller donationer om så önskas till Cerebra, en välgörenhet som hjälper till att förbättra barns liv med hjärnrelaterade förhållanden genom forskning, utbildning och stöd.