Hutchinson stöder räkningen som skulle skilja Robert E

Hutchinson stöder räkningen som skulle skilja Robert E

LITTLE ROCK (KFSM) Arkansas Gov Asa Hutchinson tillkännagav att han stödde en senaträkning som skulle skilja Robert E. Lee Day från Dr. Martin Luther King Jr. Day under en presskonferens på onsdag (1 mars).

Senat Bill 519 Gå Ner ett Kilo I Veckan skulle flytta erkännande för Robert E. Lee från den tredje måndagen Gå Ner I Vikt Snabbt Piller i januari till den andra lördagen i oktober. Den tredje måndagen i januari är utsetts till minne av dr Martin Luther King Jr. födelsedag.

Förutom att flytta påminnelsen av Robert E. Lee födelsedag till oktober, skulle räkningen också kräva att statsavdelningen för utbildning utvecklar curriculumto undervisa studenter om historiska Går Man Ner I Vikt bidrag från afroamerikaner som börjar i skolåret 2018 2019.

Lärdomarna, som skulle genomföras under skolåret 2018 2019, skulle fokusera oncivilian och militärt ledarskap under amerikanska inbördeskriget och se hur lärdomarna i den tiden kan informera det moderna samhället. De skulle också betona bidrag från amerikanska civila rättighetsledare som King.

Hutchinson tackade NAACP för deras stöd av åtgärden under konferensen. Han redogjorde också för varför han tyckte att åtgärden var viktig, säger att båda minnesmallarna samma dag gav människor ett val att fira.

den semestern antogs, vi i huvudsak gav folket i Arkansas ett val, sade Hutchinson. sade, kan fira bidrag från Dr Martin Luther King, eller du kan komma ihåg samma dag General Robert E. Lee. När du kommer fram till statens huvudstad på den speciella semestern ser du båda namnen som är placerade som orsaken till stängningen av huvudstaden och dessa kontor. sa att kungen har ett arv som inte bara bör fira av afroamerikaner, men av alla amerikaner.