Hustru på högtalartelefon lurar henne vid körning

Hustru på högtalartelefon lurar henne vid körning

HUNTSVILLE, Texas En före detta Dallas-revisor fördömde för att dödligt skjuta sina två unga döttrar medan deras mamma lyssnade hjälplöst på telefonen dödades torsdagskväll i Texas.

John David Battaglia utfördes för maj 2001 dödsfall av hans 9 år gamla dotter, Faith, och hennes 6 år gamla syster, Liberty. Battaglia och hans fru hade separerat, och han sköt tjejerna på sin Dallas-lägenhet under ett planerat besök.

Hans dödliga injektion var nationen tredje i år, allt i Texas. Högsta domstolen Viktminskning Tabletter avslog överklaganden från sina advokater för att granska sitt ärende. De hävdade att 62-åringen var vilseledande och mentalt inkompetent för verkställighet och att en lägre domstol vägrade Battaglia-advokaternas pengar till att anställa en expert för att ytterligare undersöka juridiska påståenden om hans mentala kompetens.

Battaglia log som sin dödas mamma, Mary Jean Pearle, och andra vittnen till hans utförande gick in i dödskammarens visningsområde.

Efterfrågad av vårdnadshavaren om han hade ett slutligt uttalande svarade den inmate: då ändrade han sinne.

Hej, Mary Jean, sa han och tittade och lekte på sin ex fru. se y senare. Adjö. det berättade han förvaltaren: Framåt, tack. Då stängde han ögonen och tittade direkt upp. Några sekunder senare öppnade han dem upp och lyftte huvudet. Lever jag fortfarande? han frågade.

Den kraftfulla lugnande pentobarbitalen började träda i kraft. Jag känner det, sa han. Han gasped två gånger och började snarka. Inom de närmaste sekunderna stoppade all rörelse. Går Man Ner I Vikt CST 22 minuter efter den dödliga dosen började.

Pearle vände sig bort från ett körningsfönster efter att Battaglia slutat andas och gick till baksidan av vittnesområdet.

sett nog av honom, sa hon. Hon återvände flera minuter senare för att se som en läkare undersökte Battaglia och uttalade honom död. Pearle nekade att intervjuas efteråt.

Högsta domstolen har bestämt att fångar kan utföras om de är medvetna om dödsstraffet ska genomföras och ha en rationell förståelse för varför de står inför det straffet. Advokater för Battaglia hävdade att han hade den förståelsen och att staten högsta domstolen, Texas Court of Criminal Appeals, felaktigt tillämpade Högsta domstolen vägledning när det styrdes att Battaglia var behörig.

Ett annat misslyckat överklagande utmanade effektiviteten hos den pentobarbitala Texas-användningen som dess genomförande läkemedel. Advokater ansåg att statsförsörjningen var föråldrad och Battaglia hade risk för okonstitutionellt grymt straff.

En statsdomare och statens överklagande domstol beskrev Battaglia som mycket intelligent, kompetent, inte mentalt sjuk och faking psykisk sjukdom för att undvika verkställighet.

Vittnesmål vid en utfrågning visade att Battaglia använde fängelsebiblioteket för att undersöka kapitalkrav på mental kompetens och diskuterade med fadern under ett telefonsamtal från fängelset spelet för att undvika verkställighet. Statlig domare Robert Burns, som fann honom behörig, sade att Battaglia intelligens och utbildning han hade en mästare grad visade att han hade den intellektuella förmågan att upprätthålla en avsiktlig knep eller ruse för att undvika hans utförande. till åklagare blev Battaglia upprörd att Pearle anmälde polisen om sin trakasserier av henne och han besökte sina döttrar för att agera på sin ilska. Pearle återvände ett samtal från en av hennes döttrar och hörde Faith påtala sin pappa, som ringde på högtalartelefonen.

pappa, snälla gör det inte! Tron bad.

Pearle skrek in i telefonen för att barnen skulle springa, då hörde skott.

Jul, Battaglia berättade för Pearle, orden på semesterhälsningen delaktigt delad av en obscenity.

Det fanns fler skott. Pearle kallas 911.

Vid dödsfallet var Battaglia på prov för en jul 1999 angrepp på Pearle. Hans profanitet laced julhälsning till Gå Ner ett Kilo I Veckan Pearle var en tydlig hänvisning till det.

Tro blev sköt tre gånger, Liberty fem. Timmar senare arresterades Battaglia ute vid en tatueringsaffär där han hade två stora röda rosor inked på sin vänstra arm för att fira sina döttrar. Det tog fyra officerare att dämpa honom. En lastad revolver hittades i sin lastbil och mer än ett dussin skjutvapen återhämtades från sin lägenhet.