Huskers rider ut veckan på till synes lugnt vatten

Huskers rider ut veckan på till synes lugnt vatten

En annan: ‘(The) Huskers sipping pia coladas med fötterna upp och tittade på andra coaching sökningar brista in i flammor.’

Vad Moos och företaget sannolikt gör är att se till att Frosts eventuella anställning gör det till mål.

Titta runt landet, och det är så bra som NU kan eventuellt hoppas på, eftersom Frosts nr 14 riddare förbereder sig för lördagens amerikanska atletiska konferens titel spel mot nr 20 Memphis.

visade sig i själva verket vara rätt kille, rätt tid, sade Chris Viktminskning Tabletter Vannini, som täcker gruppen av fem konferenser och coaching sökningar efter The Athletic. Han såg en sak eller två på den här fronten.

En blick runt landet skänker lite ljus på hur Gå Ner I Vikt Snabbt Piller sant det känslan är för Nebraska.

Tennessee har blivit nedlagt av minst tre kandidater Oklahoma State s Mike Gundy, Purdue s Jeff Brohm och North Carolina State s Dave Doeren och det enda listan sedan skolan backade ut av ett undertecknat memorandum of understanding med Ohio Statens försvarskoordinator Greg Schiano eftersom volontärens fans protesterade i stort antal.

Rapporter säger att UT erbjöd Gundy $ 7 miljoner per år och Doeren $ 1 miljoner mer per år än han accepterade att stanna hos Wolfpack, men sökningen rullar på.

Arizona State sparkade Todd Graham och är nu inställd att anställa ESPN analytiker Herm Edwards. Edwards senast coachade Kansas City Chiefs från 2006 08 och har inte varit inblandad i college fotboll alls eftersom han tjänstgjorde som San Jose State s defensive backs coach från 1987 89.

‘Två av de konstigaste sökningarna jag någonsin har sett händer samtidigt i Tennessee och Arizona State, som tycks ha blivit rakt upp på att hyra en tidigare klient hos sin atletiska regissör som inte har tränat collegefotboll på 30 år, ‘Sade Vannini. ‘Det är väldigt konstigt. Och hela Tennessee situationen och backlash och rollen av sociala medier är också mycket konstigt. ‘

Florida State har fortfarande en huvudtränare i Jimbo Fisher, men berättade honom på torsdagen för att få reda på om han lämnar till Texas A Om han lämnar, vem vet hur långt krusningseffekten kommer att kännas. Om han stannar , kommer Seminoles att hantera samma typ av situation nästa år, som de gjorde när Fisher var LSUs mål förra hösten?

Arkansas har under tiden sökt efter en atletisk regissör och en fotbollstränare som kör samtidigt och separera sökföretag som arbetar på var och en.

Allt som anses utgick UCLA (Chip Kelly), Florida (Dan Mullen), Mississippi State (Joe Moorhead) och även Oregon State (Jonathan Smith) bra för att säkra tränare innan november slutade.

Det verkar som Nebraska har, även om meddelandet kommer att komma i början av december. Fredag ​​markerar en vecka sedan Huskers förlorade 56 14 till Iowa för att avsluta säsongen och lördag markerar en vecka sedan Mike Riley blev avfyrade. Även om det tar så lång tid (åtta eller nio dagar) innan NUs anställning är officiell, har det fortfarande varit en mycket jämn process.

‘Det hjälper alltid om du har den perfekta kandidaten tillgänglig,’ sade Vannini. ‘Nebraska’ s sökning har påminde mig en hel del Michigans Jim Harbaugh-sökning (2014) eftersom den hyra gjordes i slutet av december, vilket verkligen är sen i processen i dessa dagar. Men de hade tillräckligt med förtroende och uppenbarligen ville Harbaugh det och de fick det att fungera. Det fungerade ganska enkelt. ‘

Det är lätt att undra inte för länge, om du är en Husker fan, vad kunde ha varit om inte för Frost.

‘I ett vakuum är Florida jobbet bättre, Tennessee är bättre, UCLA är bättre, A är bättre, om Florida State öppnar, det är bättre’, säger Vannini. ‘Jag skulle noga ha Nebraska runt Arkansas nivå men högre eftersom Arkansas har en otroligt tuff division och Nebraska har en mycket lättare division. ‘

Ring det lyckligt. Kalla det effektiva arbetet av kansler Ronnie Green och NU President Hank Bounds att hyra Moos i tid Gå Ner ett Kilo I Veckan för att göra allt detta arbete. Ring det effektiva arbetet av Moos för att tydligen säkra priset och avvärja andra ryttare. Kalla det exakt motsatsen till Nebraska s 2003 04-sökning som slutligen slutade efter 40 dagar med anställning av Bill Callahan.