Huskers dominerar sent

Huskers dominerar sent

Enheten var uppbyggd av ett 40-yard skärmkort till sophomore som körde tillbaka Devine Ozigbo, och ett djupt pass från Armstrong Jr. till bred mottagare Brandon Reilly. Reilly återvände till handling på lördag efter att ha serverat en spelavbrott förra veckan.

Wyoming körde ner på fältet på följande innehav, men drev ett fältmål försök bredre till höger.

Emellertid tvingade Huskerförsvaret en punkt, och Armstrong Jr. kopplade med bred mottagare Alonzo Moore på ett djupt pass för att sätta upp ett fältmål av sophomore kicker Drew Brown.

Armstrong Jr och Moore kopplade igen på nästa besittning för en 63 yard touchdown pass för att sätta Huskers upp 17 0, och Cowboys Gå Ner I Vikt Snabbt hittade ändzonen strax innan hälften för att skära ledningen till 17 7.

Påföljderna plågade Huskers under den Går Man Ner I Vikt tredje perioden, vilket gav Wyoming ett antal möjligheter.

Cowboysna sparkade ett fältmål på deras öppningsinnehav, och Wyoming quarterback Josh Allen kastade en av hans fem avlyssningar till Nebraska’s Kieron Williams som togs tillbaka för en touchdown för att göra det 24 10.

Wyoming svarade med en poängdrivning för att skära poängen till 24 17, och Huskers fortsatte att ta över spelet.

Armstrong Jr. kopplade med bred mottagare Jordan Westerkamp för en touchdown två gånger i fjärde kvartalet, medan Husker-försvaret avlyssnade flera pass och tvingade en fumble att sätta cowboysna sena sent.

Spelanmärkningar:

Nebraska vann för 31: e i rad mot en Mountain West-motståndare och förbättrades till 8 0 hela tiden mot Wyoming, 7 0 i Lincoln.

Quarterback Tommy Armstrong Jr. kastade sig för tre touchdown-pass i spelet, och drev hans karriär totalt till 57 touchdown-pass och ställde in en Nebraska karriärrekord för touchdown-pass. Tidigare rekord på 56 hölls av Taylor Martinez. Armstrong ansluten på en 63 gård TD passerar till Alonzo Moore i andra kvartalet, en 34 yard touchdown till Jordan Westerkamp och en 9 yarder till Westerkamp i fjärde kvartalet.

Armstrong avslutade 20 av 34 passerar för 377 yards, hans 11th karriär 300 gård passerar spel. Han var fem meter kort för att sätta en ny singelkampkarriär hög. Armstrongs karriär bästa är 381 passagerarvyer vs USC i 2014 Holiday Bowl mot USC. Armstrongs 377 passagerarverk drev sin karriär totalt till 7176 meter. Armstrong är den andra spelaren i skolhistoria med 7000 passagerare, som gick med i Taylor Martinez som hade 7 258 passagerare.

Seniormottagaren Alonzo Moore hade en karriärdag för den andra raka Gå Ner I Vikt Snabbt Piller veckan med tre mottagningar för 109 meter, inklusive en 63 yard touchdown mottagning. Moore s yardage total var en karriärhöjd och förbättrade sin 92 meter mot Fresno State i förra veckan. Hans 63-yard andra kvartalet var den längsta av sin karriär och passerade sin 57-yard touchdown fångst mot Fresno State för en vecka sedan.

Nebraska senior bred mottagare Jordan Westerkamp blev den fjärde spelare i NU-historia med 2 000 karriärmottagande varv på en 55 yard mottagning under första kvartalet. Westerkamp gick med i Kenny Bell (2 689), Johnny Rodgers (2 479) och Nate Swift (2 476) i 2000 Yard Club.

Nebraska hade sju passeringar på minst 25 meter, däribland fem i den första halvan en 39-yardspass till Devine Ozigbo, en 38-yderspass till Brandon Reilly, en 55 gård till Jordan Westerkamp, ​​en 28 gård till Alonzo Moore och en 63 gården TD till Alonzo Moore.

Nebraska senior säkerhet Nathan Gerry avlyssnade ett par pass i fjärde kvartalet, markerar hans 10: e och 11: e karriäravlyssningar, bindande honom för fjärde plats på NU karriärschemat. Gerry hade också sju tacklar och drev hans karriär totalt till 206. Gerry är den femte Husker-defensiven tillbaka för att spela in 200 karriär tacklar, gå med Mike Brown, Daniel Bullocks, Larry Asante och Tyrone Byrd.

Nebraska hade en 97 yard touchdown enhet i första kvartalet, som täcker avståndet i sju spelningar och 3:05. Den 97 yard enheten är den längsta i yardage för Nebraska sedan en 16 spel, 99 yard touchdown enhet i Minnesota förra säsongen.

Blackshirts hade fem avlyssningar i eftermiddag, inklusive två av Nate Gerry och en vardera från Kieron Williams, Chris Jones och Aaron Williams. Huskers registrerade senast fem avlyssningar mot Idaho den 11 september 2010.

Junior säkerhet Kieron Williams hade en avkastning på 23 varv för en touchdown i tredje kvartalet. Det markerade den andra raka veckan Williams hade avlyssning och var Nebraska s första INT för en touchdown eftersom Joshua Kalu hade en 41 yard plocka sex i Minnesota förra säsongen.