husdjur i nöd

husdjur i nöd

Vi älskar alla att äta semestermat, men saker kan gå allvarligt fel om vi matar våra hundar samma sorters söta och feta godsaker vi ger oss själva. Många av våra bästa älskade semesterrätter kan vara skadliga eller till och med giftiga för hundar.

BluePearl Veterinary Partners har lämnat en lista över fem hunds hälsosamma alternativ till klassiska semesterrätter. Kom bara ihåg att dessa speciella livsmedel bör ges i mått.

‘Din hund kommer att älska de godis som nämns i den här Gå Ner I Vikt Snabbt Piller artikeln, men kom ihåg att godis inte bör uppgå till mer än 10 procent av hundens totala kaloriintag för dagen’, säger Dr. SusanWynn of Blue Pearl, som är en certifierad veterinär nutritionist. ‘Resten av Viktminskning Tabletter deras mat borde vara deras vanliga komplett och balanserad diet.’

Turkiet ben kontra kokta bitar av kalkonbröst

Det kan vara frestande att tjäna ett kalkonben till din furievän, men ben kan faktiskt vara extremt skadligt för din hund. I stället skär några små bitar Går Man Ner I Vikt kalkonbröst, helst utan hud eller tunga kryddor.

Krämig, rik pumpa paj är en klassisk semester dessert, men hög socker och fetthalt gör det ett dåligt val för husdjur. Enkel vanlig pumpa (färsk, rostad eller renad) är dock hälsosam för hundens matsmältning. Du kan också frysa 100% osötad pumpa puree i en isbitfack för ett bettstorlek.

Godis och desserter vs. färska äpple skivor

En av de största semesterfarorna för husdjur är godis. Choklad och xylitol, en ingrediens i många sockerfria godis och desserter, är båda mycket giftiga för hundar. Det bästa söta alternativet är färskt äpple, näringsrika och låga kalorier. Du kan ersätta andra frukter som päron, banan och melon. Var noga med att undvika att mata druvor, fruktfrön eller gropar och rabarber.

Sötpotatisgryta vs. färsk sötpotatis

Inget luktar bättre än en bakad potatisgryta, men fett och socker från marshmallows och andra ingredienser kan göra din hund sjuk. Lägg till några vanliga, kokta sötpotatisbitar (eller puree) för din hund.

Grönbönsgryta vs vanlig gröna bönor

Grönbönsgryta är en annan semesterklassiker som kan fresta människor och hundar. Men det är fyllt med ingredienser som är dåliga för hundar, inklusive lök, vitlök och svamp. Som ett alternativ, erbjuda din hund några gröna bönor som ett knäckt mellanmål.

Kom ihåg att om du har frågor om vissa ingredienser eller introducerar nya livsmedel till din hund, prata med din primära veterinär eller veterinärnäring.