Husdjur hemma att sluta sälja kaniner över påsken

Husdjur hemma Gå Ner I Vikt Snabbt att sluta sälja kaniner över påsken

PETS at Home har som mål att sluta sälja kaniner på alla sina 430 plus butiker i påsk för att utbilda och informera barn om vikten av ansvarigt djurägande.

Kunderna kommer inte Viktminskning Tabletter att kunna köpa eller anta en kanin under perioden mellan god fredag ​​och påskmåndag.

För att säkerställa att familjer förstår de specifika behoven hos kaniner, har Pets at Home värd gratis kaninverkstäder i alla butiker under hela påskhelgen.

Dessa sessioner hjälper barn att förstå behoven hos kaniner, mat och vatten, god hälsa, lämpligt Går Man Ner I Vikt företag och rätt levnadsmiljö och hjälper familjer och potentiella framtida husdjursägare att fatta ett välgrundat beslut om det långsiktiga engagemang och ansvar som följer med tar på ett djur.

Husdjur hemma har en butik i Hereford och andra närliggande butiker finns i Ludlow och Malvern.

Peter Pritchard, VD (Retail) hos Pets at Home, sa: ‘Vi är stolta över att sätta husdjur före vinst så vi har tagit beslut att inte sälja kaniner under den kommande påskhelgen. Kunderna kommer inte heller att kunna anta kaniner som behöver rehoming från våra köpcentra.

‘Våra informativa workshops hjälper familjer att förstå vad som är inblandat i att vara en ansvarig kaninägare. Vad är mer de är också ett roligt och fritt sätt för barn att komma upp nära och personliga med några furiga vänner under semestern. ‘

Återförsäljaren har redan ett kraftfullt system för att kontrollera potentiella husägare att hjälpa till att bekämpa impulsköp, eftersom det är viktigt för husdjur att matcha potentiella ägares omständigheter oavsett vilken typ av djur de letar efter.

Husdjur hemma kommer sluta sälja kaniner från 09:00 på bra fredag, 14 april till näringslivet måndag 17 april.