Husägaren håller sitt rykte igen genom att åter belysa Eau Claires västra sida

Husägaren håller sitt rykte igen Gå Ner I Vikt Snabbt genom att åter belysa Eau Claires västra sida

Stephen och Tonia Benzschawel hem på västsidan är känt enkelt som huset.

Det eftersom deras hem på 1924 16: e St., Har en jätte tänd version av Santa favoritfras upp på taket strax under en falsk skorsten och en hartsstaty av den jolly ol elfen.

Men Stephen handarbete är inte bara begränsat till toppen av sitt hus eller till och med hans egendom. Grannar Errol och Jane Eastenson har tillåtit honom att använda en del av sin gård och staket för att göra sin julmagi.

En kille som inte slutar, sa Errol Eastenson. år skrattade jag bara och frågade honom om han skulle göra den till (Vine Street) i år. och Tonia Benzschawels hem är en av mer än 60 nomineringar Går Man Ner I Vikt i år i Leader Telegrams årliga sökningar efter attraktiva semesterljusdisplayer i Chippewadalen.

rädd för att skriva ner hur många timmar jag satte in i det, sa Stephen med ett skratt i veckan från sitt kök, där bilar kunde ses så långsamt att köra i och ta allt Viktminskning Tabletter in.

Icicle lampor darra från takskenorna och ljusa snöflingor och andra symboler på säsongen täcker en del av framsidan av huset. En rad tända godisskenor skiljer Benzschawelegenskapen från en granne med närmaste grannar och tända snögubbar och träd pricker framgården tillsammans med tåg, släde och ren.

Lämnen på det stora träd på gården är cirkulerade med färgade ljus och blinkande glödlampor viks runt sin bagage.

I uppfarten, ett trä pariserhjul som rides av Santa, en älva, en ren, en snögubbe, en isbjörn och en pingvin, en favorit av Stephen och Tonia och deras döttrar, Faith, 15 och Carly, 12 gör sina rundor. Tonia pappa, Bill Johnson, gjorde pariserhjulet, och hennes styvmor, Evon Johnson, målade sina ryttare. Bill byggde också en av deras Nativities, tillsammans med en gjutning av semesterteckningar som toppade över Eastensons staketet.

På sidan av garaget, en av de senaste displayerna visar ett tänd kors av Stephen som använder ljus och PVC-rör mer än 12 meter i luften.

Lollipops gjorda av repljus står längst ner på Eastensons staket, som också innehåller en upplyst Noel och ett blinkande kugghjul som är gjord av röda godisburk, vilket ger det utseende att spinna.

Framför staketet, en stor träängel familjen till minne av Colleen Johnson, ligger deras älskade faster Cleo, som dog i 2014, och till höger ligger en upplyst nativitet under en stjärna. Stephen och Tonia hade köpt åren för sina föräldrar, Bill och Dolores Benzschawel, genom åren, och paret återvände det senare till sin son och svärson.)

Stigande i Owen Withee-området gjorde Stephen lite utomhusutsmyckning då. Men en faster och farbror gick ut med 40.000 till 50.000 ljus, sa han.

tänkte mig när jag nådde 10.000 ljus, blev jag klar, sa Stephen, chuckling som han noterade sin bildskärm i 2016 hade 20.000 plus ljus.

Innan de flyttades till sitt nuvarande hem 2003 bodde Benzschawels i Altoona, där de lade upp juldekorationer, inte så här, sa Stephen och skrattade.

Varje år börjar han vanligtvis att montera sin semesterljusdisplay strax efter att Halloween drar ut plastkulor av dekorationer, förlängningssladdar och lampor som lagras i källaren, garaget och en skjul. Familjen dekorerar för oktoberhelgen bara inte till graden av juldisplayen.

Halloween, föräldrarna till några av trick eller behandlare frågar när jag ska komma igång, säger Stephen, som kommer att ta några semesterdagar från sitt jobb hos Midwest Manufacturing så att han kan arbeta på sin juldisplay.

Tonia och Carly ger extra händer när det behövs, men Faith har tagit en mer aktiv roll för att sätta skärmen tillsammans, och några dagar sa hennes pappa att hon körde efter sina ansträngningar.

ser alltid fram emot att kunna göra mer på egen hand, sade Faith.

Stephen försöker slå på skärmen i början av december, och varje år har familjen sin egen belysningsceremoni, där vänner och familj samlas för att se det tända för första gången, vilket är Carly favorit del.

Vissa går även genom gården och poserar för bilder.

Under åren har folk lämnat kort och anteckningar i familjen brevlåda, tackar dem för deras visning, sade Tonia. Någon lämnade en gång 3 D-glas för dem också.