Hurricane Harvey kunde dumpa 3 meter regn

Hurricane Harvey kunde dumpa 3 meter regn

HOUSTON Harvey fortsatte att intensifiera som det styrde för Texas kusten, med prognoserna säger tidigt fredag ​​att det hade stärkts till en kategori 2 storm.

Orkanen med potentialen för upp till 3 meter regn, 125 mph vindar och 12 fotstörningar kan vara den skarpaste stormen att slå USA i nästan ett dussin år.

Prognoser märkte Harvey en ‘livshotande storm’ som utgjorde en ‘allvarlig risk’ som miljontals människor bromsade för en långvarig misshandel som skulle kunna träna dussintals län som överstiger 100 miles inland.

Landfall förutspåddes för sent fredag ​​eller tidigt lördag mellan Port O ‘Connor och Matagorda Bay, en 30 kilometer sträcka av kusten cirka 70 miles (110 kilometer) nordost om Corpus Christi.

Tropiska stormförhållanden kommer sannolikt att nå kusten i eftermiddag. Tidig fredag ​​rapporterade orkancentret att det hade blivit en kategori 2 orkan. Fueled av varma Mexikanska golfen, var det projicerat att bli en stor kategori 3 orkan. var orkanen Wilma i oktober 2005 i Florida.

Superstorm Sandy, som pummeled New York och New Jersey år 2012, hade aldrig de höga vindarna och hade förlorat tropisk status när den slog. Men det var förödande utan att formellt kallas en stor orkan.

‘Vi’ prognostiserar fortsatt intensifiering fram till landfall ‘, sade orkanen Center talesman Dennis Feltgen.

Alla sju Texas län på kusten från Corpus Christi till västra änden av Galveston Island har beställt Viktminskning Tabletter obligatoriska evakueringar av tiotusentals invånare från alla lågt liggande områden. I fyra av de här länena beordrade tjänstemän att hela länet evakuerades och varnade för de som stannade bakom att ingen kunde garanteras räddning.

4 am CDT Key Messages for Hurricane Harvey. Förberedelser längs Texas kusten Gå Ner I Vikt Snabbt Piller bör rusas till slutförandet.

Texas tjänstemän uttryckte oro att inte så många människor evakuerar jämfört med tidigare stormer.

‘Många människor tar denna storm för givet, men det kan inte utgöra en stor fara för dem’, berättar Greg Greg Abbott, Houston TV-station KPRC. ‘Var snäll och varna och evakuera så snart som möjligt.’

Abbott har aktiverat cirka 700 medlemmar av staten National Guard före orkanen Harvey gör landfall. CDT fredag ​​var Harvey centrerad ca 180 miles (290 kilometer) sydost om Corpus Christi och var på väg mot nordväst nära 9 mph (15 km / h) med maximal hållbar vindar nära 105 km / h.

Harvey s effekt skulle vara bred. Hurrican centret sade att stormen stiger upp så mycket som 3 meter kan förväntas så långt norrut som Morgan City, Louisiana, cirka 400 mil bort från det förväntade landfallet.

Och när det kommer till land, förväntas stormen att stanna, dumpa rikliga mängder regn i dagar i områden som översvämningar, Houston, nationens fjärde mest befolkade stad och San Antonio.

Statliga transporttjänstemän övervägde när man skulle vända alla evakueringsvägar från kustområden till enstaka trafikartärer i inlandet. John Barton, en tidigare vice verkställande direktör för Texas Department of Transportation, förutspådde statliga tjänstemän kommer att göra detta innan stormen slår, men tidpunkten och bestämning var man ska använda det är de viktigaste faktorerna. Stormar ändrar vägar och om kontraströmmar börjar för tidigt kan inte försörjningar som extra bensin som stöder drabbade områden komma in, sa han.

Detta skulle vara den första orkanen för Bethany Martinez, som är gravid och har två pojkar, 5 och 6, som var med morföräldrar i Austin. Frågade om hennes uppmärksamhet, svarade Martinez: ‘Rädd.’

Hon är en receptionist på Holiday Inn Express i Port Aransas. ‘Vi stänger’, sa Martinez om 74-rumshotellet ett par kvarter från Mexikanska golfen. Det var ungefär två tredjedelar fullt innan alla gäster rensades ut.

Driscoll Children’s Hospital i Corpus Christi flyttade åtminstone 10 kritiskt sjuka, mest för tidiga barn från sin neonatala intensivvårdsenhet till Cook Children’s Hospital i Fort Worth. De förväntades komma fram i början av fredagen. Kocktransportdirektör Debbie Boudreaux sa att spädbarnen flyttades in i landet för rädsla för att strömavbrott skulle kunna inaktivera sina fans.

Harvey skulle vara den första signifikanta orkanen som slog Texas sedan Ike i september 2008 föra vindar på 110 km / h till Galveston och Houston och drabbade 22 miljarder dollar i skador. Det skulle vara den första stora stormen längs den mellersta Texas kusten Viktminskning Tabletter sedan orkanen Claudette 2003 orsakade 180 miljoner dollar i skada.

Det sträcker sig i samma omgivning som orkanen Carla, den största Texas orkanen på rekord. Carla kom i land 1961 med vindgustar uppskattade till 175 mph och påförde mer än 300 miljoner dollar i skador. Stormen dödade 34 personer och tvingade cirka 250 000 människor att evakuera.

Vita huset talesman Sarah Huckabee Sanders sade president Donald Trump var ‘briefed och kommer att fortsätta att uppdateras när stormen fortskrider.’

I Houston, en av landets mest översvämmade städer, lagde Bill Pennington sin ena historia hem för vad han förväntade sig skulle vara dess tredje invasion av flodvatten i så många år och femte sedan 1983.