Hur värd en semesterfest

Hur värd en semesterfest

Debbie Moose erbjuder vägledning om hur man drar av det episka semesterpartiet.

Regel nr 1: Du behöver inte göra allt. Välj att förbereda det du tycker om att göra och hitta andra sätt att hantera resten. Till exempel, om du gillar att göra efterrätter, kasta en efterrätt bara stort flöde. Eller tillgodose resten av menyn, eller be gäster Gå Ner ett Kilo I Veckan att ta med rätter och snacks.

Jag var tvungen att påminnas om regel nr 1 när jag började springa ur marinerade gröna bönelsallad, vilket är enkelt, men folk går nötter för det. En granne gör generöst ett par stora partier för mig nu, eftersom efterfrågan har drivit behovet upp till minst 10 pund av grejerna.

Gäster tar med sig sina egna vuxna drycker om de väljer. Vi erbjuder läsk.

Plocka ut tillförlitliga rätter som du kan göra i sömnen, och det kan mata många människor utan för mycket besvär. Det här är inte Viktminskning Tabletter dags att experimentera, eller att ordna noga små tallrikar med tonfisk crudo. Soppor, grytor, chilis, gumbos och liknande är bra val. Välj också saker som kan lagas fram och kylas eller frysas. Att gå vidare är viktigt för din sanity.

Vår meny har varit densamma i 30 år, och jag har inte hört några klagomål: kyckling- och andouille jambalaya, veganröda bönor och ris (mer vegätare deltar i dessa dagar), kastad sallad, deviled ägg, marinerade gröna bönsallad och skivat bröd . Jag lägger till enkla mellanmål eller aptitretare som inte kräver någon förberedelse, till exempel en ostbricka och köpt guacamole med chips.

Om du vill förbereda mer komplicerade sidor eller aptitretare, räkna dem in i din planering. Håll menyn balanserad så att du Gå Ner I Vikt På En Vecka inte förbereder många tidskrävande föremål.

Förvänta dig inte RSVP från alla. Eller till och med de flesta. Antag att alla de människor du bjud in kommer att dyka upp.

Planera, planera, planera. Jag köper nonperishables kycklingbuljong, ris, pappersprodukter, etc. minst en vecka före festen. Jag beställer andouille korv från Louisiana en månad framåt och fryser den. Vi samlar heta såser under hela året för att servera. Och engångsplattor, koppar, etc. är vägen att gå.

Titta på matlagningen som är inblandad i disken du har valt och kartlägg din strategi. Eftersom vår fest har vuxit genom åren, måste vi börja laga mat en dag framåt.

Här är det som vi brukar göra dagen före festen:

Två sorters jambalaya och förvara dem i kylskåpet. Med hjälp av foliepannor kan jag värma dem i en låg ugn (du kanske behöver lägga lite vatten) istället för på spisen.

Ett parti röda bönor.

Hela mängden marinerade gröna bönor och kyl, för att de blir bättre om de gjordes dagen innan.

Deviled ägg. Dessa kan göras tidigt på födelsedagsdagen.

Gör en sista minuten kontroll för att se om du har allt, inklusive is. Jag försöker undvika tidskrävande resor till mataffären på födelsedagsdagen.

På partydagen:

Gör en sista sats röda bönor. Gör en sista sats jambalaya som är tidsbestämd för att vara klar ungefär en halvtimme innan festen börjar.

Värm kylt parti röda bönor, koka ris och sätt alla bönor och ris i en långsam spis eller två för att hålla varma för att betjäna gästerna.

Kasta salladen.

Jag tycker att detta är viktigt: försök att få allt gjort ungefär 30 minuter innan du förväntar dig att folk ska börja anlända. Det ger dig chansen att få något att äta själv. Du förtjänar det.

Crowd Pleasant Marinated Green Beans

Denna enkla sallad försvinner som en droppe vatten på en varm grill. Du kan enkelt dubbla eller trippla den för att mata en horde. Det är en bra framåträtt gör det dagen före festen och kylskåp. Från ‘Fan Fare: En Playbook of Great Recipes för Tailgating eller Watching the Game at Home’ av Debbie Moose (Harvard Common Press, 2007).