Hur är Salmonella kontrakterad

Hur är Salmonella kontrakterad

Salmonella kontraheras vanligtvis från källor, inklusive: fjäderfä, fläsk och nötkreatur, om köttet är dåligt förberedt eller om det är smittat med bakterier efter det att det har beretts. Infekterade ägg, äggprodukter och mjölk kan också orsaka Salmonella när Gå Ner ett Kilo I Veckan de inte är beredda, hanteras eller kylas ordentligt.

Salmonella kan också orsakas av reptiler, inklusive sköldpaddor, ödlor och ormar, som kan bära bakterier på huden. Husdjur och gnagare kan också bära sjukdomen, plus tainted frukt och grönsaker.

De flesta som smittar med salmonella utvecklar symtom på magkramper, diarré, kräkningar och feber mellan 12 och 36 timmar efter infektion. I de flesta fall är sjukdomen mellan fyra Viktminskning Tabletter och sju dagar, och patienten kan bli farligt dehydrerad. Om du avtalar Salmonella matförgiftning ska du söka medicinsk hjälp så snart som möjligt. Även om de flesta fall rensas naturligt, måste du ha en läkarundersökning för att säkerställa att infektionen inte är allvarligare.

Unga barn, äldre människor, gravida kvinnor Går Man Ner I Vikt och försvagade immunsystem är mer benägna att drabbas av allvarliga symptom på matförgiftning av salmonella och antibiotika kan behövas för att hjälpa dem att återhämta sig. Diarré och kräkningar kan vara så allvarliga att dehydrering följer. I detta fall skulle patienten normalt kräva behandling med antibiotika. Vissa människor som lider av salmonellos kan senare uppleva reaktiv artrit, som kan ha långvariga och invalidiserande effekter.

Ät aldrig mat på ett semesterhotell eller i en restaurang som du misstänker är underkokt eller som har blivit förberedd i en ohygienisk miljö. Matförgiftning förstör din semester och kan lämna dig ur fickan. Researrangörer har ett ansvar att se till att semesterfirare inte utsätts för matförgiftning i Salmonella i Egypten, Turkiet, Spanien eller någon annan världsomspännande destination. Om du tror att din sjukdom orsakades av researrangörens försumlighet, kan du hävda semester sjukdomskompensation när du återvänder till Storbritannien.

Matförgiftning är vanligen kontraherad från all inclusive-stilbufféer, där maten lämnas ut i timmar i slutet, avtäckt och öppet för elementen. Detta ger den perfekta grogrunden för bakterier. När maten är ätit, kommer du sannolikt att drabbas av symptom på diarré, kräkningar och huvudvärk, plus feber och illamående. Om du är olycklig att lida semestermatförgiftning, klaga till hotellledningen så snart som möjligt och behåll en kopia av eventuella pappersarbete du skriver. Om andra gäster blir illa, efter att ha ätit samma mat som du, notera deras kontaktuppgifter. Detta kan hjälpa dig om du gör anspråk på researrangörerna för ersättning när du återvänder till Storbritannien.

Värme dödar bakterier som orsakar Salmonella matförgiftning, och om maten värms över 66 kommer det att vara säkert att äta. När olika livsmedel är i kontakt med brädet, kan de lätt hämta Salmonella-bakterier.