Hur är det annorlunda från US-versionen

Hur är det annorlunda från US-versionen

motsvarighet. Men i själva verket var en del av anledningen till att kanadensarna först bad om semestern att fira sin lycka till att inte vara amerikansk. berättelsen om festen vid Plymouth år 1621 involverar piraten / upptäckaren Martin Frobisher tack för 1578 för en säker resa, och är också mycket mytologiserad, den officiella semestern började på 1800-talet.

I kölvattnet av en troskris katalyserad av Charles Darwin På artens ursprung började Kanada protestantiska ministrar 1859 att begära den koloniala regeringen för en officiell dag att tacka Gud och peka på de rikliga skörden som bevis på att Gud finns, säger historikern Peter A. Stevens. Inbördeskrig. De tacksägelsedagar som regeringen förkunnade under den tiden var Viktminskning Tabletter högst religiösa, med tidningar som tryckte tacksägelsekermonerna följande dag.

var en högtidlig helgdag i mitten av veckan när folk skulle gå till kyrkan, säger han, tacka gud för hur lyckligt de är att vara Går Man Ner I Vikt kanadensiska. Men kanadensare hade fortfarande hashing ut vad det ens innebar att vara kanadensiska. var på väg att bli ett separat land från Storbritannien, förklarar han. Därför gjorde ministrarna sätt på att göra semestern till en nationalistisk firande för att hjälpa Kanada att skapa en nationell identitet. (En annan semester, Kanada Day den 1 juli, firar skapandet av Kanada Dominion, när den brittiska Nordamerikan förenade de brittiska provinserna New Går Man Ner I Vikt Brunswick, Nova Scotia, Quebec och Ontario.)

Men delen av den nationella firandet började snart förlora sin dominans. Det var trots allt före tillkomsten av fem dagars arbetsvecka, och människor som tillbringade en dag i mitten av veckan i kyrkan brukade ofta använda sin enda fritid. Snart sökte kändisar efter ett sätt att vända tiden efter kyrkan till mer av en fest. tidningar och tidskrifter. Så småningom började det kanadensiska militäret använda det som ett tillfälle att starta utställningar också. (Det var till och med ett kortlivat försök efter första världskriget att kombinera armistiska dag och kanadensiska Thanksgiving.)

Kanadens Thanksgiving flyttade först till en måndag 1908, efter att järnvägarna lobbied för att göra det till en långhelg som skulle kunna användas för att besöka familjen med tåg, naturligtvis och den dagens förändring blev senare permanent. 1957 gick en lag över, så att semestern skulle bli proklamerad den andra måndagen i oktober varje år.

Under åren sedan har den tidiga hösten timing varit en välsignelse. Med semestern fristående från sin religiösa början, tycker de flesta kanadensare om det som en tid för att njuta av det sista milda vädret innan den norra vintern börjar.