Hälsorisker

Hälsorisker

Högsäsongen är tänkt att vara en tid för att koppla av och fira med vänner och familj. Ledsen att vara en Grinch, men årets mest underbara tid kan också vara farlig för din hälsa och säkerhet. Den till synes oändliga strängen av parter, införandet av nya matar och matlagningsteknik till ditt hem, och till och med handla för gåvor kan alla sätta din välbefinnande i fara. För att du ska göra det till 1 januari oskadd, följ den här guiden till de största hälsofarorna för semester och hur man undviker dem.

Du kanske vill att din svärmor skulle kväva på hennes snarkiga kommentarer, men kvävning är en allvarlig hälsorisk. Nästan 3 000 människor i USA dör årligen från kvävning, enligt säkerhetsrådet, och eftersom du äter mer under semestern, måste du bättre tugga din kastanjpudding och pumpa paj bra. För att undvika kvävning, ta små bett, tugga långsamt och noggrant och undvik att prata eller vara distraherad när du äter. Var försiktig med högriskmat, inklusive korv, druvor, godis med nötter och hårda frukter och grönsaker.

Tänk vädret utanför är skrämmande? Kontrollera den perfekta stormen av hjärtinfarktfaktorer som hotar sig i horisonten. Det är den värsta tiden på året för hjärtproblem, med hjärtrelaterade dödsfall som toppar i slutet av december och början av januari. (Den dödligaste dagen? 25 december, enligt en studie.) Varför? Det finns många anledningar: semesterstress, tungt måltider (en känd hjärtslagsutlösare), ignorerar bröstsmärta av rädsla för att störa den Gå Ner I Vikt På En Vecka festliga stämningen, hoppa över medar i stress och rörelse och underbemannade sjukhus. Håll dig trygg genom att vara medveten: Ta med dina meds och titta på symptom. är nyckeln.

Förutom besvärliga frågor om säkerheten för leksaker som tillverkas i Kina, måste du nu möta de mest fruktade av alla semesterhinder som öppnar gåvorna. Låter enkelt, men varje år besöker ungefär 6000 personer i USA besöken med sår från att försöka pry, skiva eller sticka öppna gåvor inkapslade i hårda plast ‘clamshells’ eller hållas nere med tusen metall twistband. Vissa återförsäljare, inklusive Amazon, Viktminskning Tabletter Sony, Microsoft och Best Buy, flyttar mot lätt att öppna förpackningar. Lär dig mer om hälsoriskerna hos leksakerna själva.

Thanksgiving är inte bara en trafikfylld semester, det är också en av de mest dödliga. Under 2006 förlorade 623 personer sina liv i bilolyckor. Jul och nyår när alkohol är ansvarig för nästan hälften av dödsolyckorna, har också sin andel av vägtrafik.

För att vara säker från den här statistiken erbjuder John Kennedy, verkställande direktör för försvarsdepartementet för förare och riksvägssäkerhet, National Safety Council, dessa tips.

Använd alltid säkerhetsbältet och ha barn i ordentligt monterade bilstolar.

Bo nykter eller utse en förare.

Håll ögonen på vägen. Låt passagerarna njuta av landskapet och chatta på telefonen.

Håll ett säkert följande avstånd från bilen framför dig.

Planera din rutt före tid.

Ge din bil en gång om vinteren: Kontrollera tändning, bromsar, slangar, fläktremmar, tändstift, däckluft, strålkastare, batteri och torkar. Bär en skovel, dragkedjor, verktygssats och en påse med salt eller kattskräp för dragning.

Don kör tidigt på lördag morgon. ‘Det är en mycket farlig tid. Många människor kör under inflytande eller dåsig’, varnar Kennedy. Och om du kan bo i eller använda kollektivtrafik på nyårsafton, gör det.

Som George Bailey från It a Wonderful Life kan säga, kan släde vara mycket farligt. Vad som verkar som bra, ren familjeljud orsakar 33 000 skador varje år, enligt säkerhetsrådet. Innan du träffar kullen läser du dessa säkerhetsanvisningar från NSC.

Håll all utrustning i gott skick.

Välj en rymlig, försiktigt sluttande kulle utan träd, stängsel, stenar eller andra hinder och se till att den korsar trafiken.

Släda inte på eller runt frusna sjöar, strömmar eller dammar (som dålig liten Peter Bailey gjorde).

Antag Gå Ner I Vikt Snabbt rätt position: Sitt eller ligga på ryggen på toppen av släden, med fötterna som pekar nedförsbacke.

Använd tjocka handskar eller vantar och skyddskläder.

En god nattsöm är ofta det första vi erbjuder i mitten av sena kvällspartier, tidig morgon shopping och årsskiftetider. För personer som reser på semester eller till anhöriga hus kan hinder som röda ögonflyg, jetlag och okända sovrum också störa z. Men skimping i sömn kan sänka immuniteten, öka stressnivåerna och leda till viktökning. plus det ökar din risk för depression och bilolyckor. Så frestande som det är att ignorera, är det viktigt att sova en prioritet för att säkerställa en lycklig och hälsosam semester.

Människor som tar sömntabletter kan ha sin egen uppsättning semester oro: Läs om fler sätt säsongen kan störa sömn och medicin användning.

Dekorationer är säkert vackra, men det faktum att mer än 5000 människor skadas i att dekorera relaterade faller är varje semester säsong inte. För att vara säker på att du inte är en statistik i år gör du följande vid strängljus eller hängande misteltavla.